V Sarnu najvišje Bogunović

Na dirki serije WSK Super Master, ki je bila v Sarnu, so z licenco AMZS vozili štirje Slovenci.


Tretja od skupno štirih dirk serije WSK Super Master je bila na stezi Napoli v Sarnu, ki se nahaja malce vzhodno od vulkana Vezuv v bližini Neaplja. Slovenske barve z licenco AMZS so tokrat zastopali štirje vozniki. V razredu Mini 60 so vozili Aleksandar Bogunović, Matic Preša in Oskar Poberaj, v razredu OKJ pa se je s tekmeci na progi meril Mark Kastelic.

V najšibkejši kategoriji Mini 60 je bilo prijavljenih 81 dirkačev, najbolje pa se je odrezal Bogunović. Dobro je nastopil že v eliminacijskih preizkušnjah in napovedoval, da bi se lahko zavihtel visoko tudi v finalu, saj je v predfinalni vožnji osvojil 8. mesto. A v zadnji preizkušnji je imel nato obilo smole, saj ga je nepričakovano zaustavila nesreča, ki se je pripetila tik pred njim. Zato se mu žal ni uspelo prebiti višje od 20. mesta. V finalni vožnji je ob Bogunoviću vozil tudi Preša, ki pa je ciljno črto prečkal na 33. mestu, medtem ko se Poberaju v finale ni uspelo prebiti.

Bogunovića je sreča v finalni vožnji pustila na cedilu.

Brez finala je ostal tudi Mark Kastelic v kategoriji OKJ, v kateri se je merilo 80 tekmovalcev. Mladi up se je z bistveno izkušenejšimi tekmeci dobro kosal, vendar se mu žal ni uspelo prebiti v finale. Zadnja dirka sezone v tem tekmovanju je na sporedu 25. aprila 2021 na progi v Lonatu ob Gardskem jezeru.

Ključne besede


AMZSkartingAleksandar BogunovićMatic PrešaMark KasteliclicencaWSK Super Master SeriesOskar PoberajMini 60OKJ

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

6

Priljubljenost članka

6

Shrani

Delite s prijatelji