V La Conci Slovenci do novih točk v seriji WSK Super Master

Štirje slovenski vozniki z licenco AMZS so minuli konec tedna vozili na drugi dirki sezone serije WSK Super Master, ki je bila v La Conci.


Slovenski vozniki kartinga na mednarodnih prizoriščih so že nekaj časa v pogonu. Tokrat so na jugu italijanskega škornja v La Conci vozili drugo dirko sezone serije WSK Super Master. Z licenco AMZS so se zahtevne preizkušnje na 1250 metrov dolgi stezi v La Conci udeležili štirje Slovenci. 

Bogunović z novo ekipo

V najšibkejši kategoriji Mini 60 so se za čimboljša mesta med šestdeseterico prijavljenih voznikov potegovali Oskar Poberaj, Matic Preša in Aleksandar Bogunović. Slednji je na uvodni dirki, ki jo je gostila Adria, očitno pustil zelo dober vtis, saj je pred tednom dni sprejel povabilo v moštvo CRG. Tovarniška ekipa je v Bogunoviću prepoznala potencial, saj pogodba vsebuje tudi klavzulo, s katero bi eden od mladih upov slovenskega kartinga pod njenim okriljem lahko nadaljeval tudi v močnejšem razredu OKJ, so sporočili iz Bogunovićevega tabora. Vsekakor je podpis pogodbe Bogunovića dodatno motiviral, četudi je imel kar nekaj težav zaradi močnega oprijema na novo preplasteni stezi, ki ni dovoljevala visokih hitrosti skozi ovinke. V finalni vožnji mu je nekaj časa kazalo zelo dobro, saj se je uspel prebiti celo do 8. mesta, nato pa dobil v hrbet nenadejan "pospešek" drugega tekmovalca, vsled česar je zletel s proge ter izgubil obilo mest in časa, so še zapisali po dirki Bogunovićevi kronisti na prizorišču. Na koncu je v cilj pripeljal na 16. mestu. Drugi Slovenec v finalu je bil Matic Preša, ki je ciljno črto prečkal na 24. mestu, medtem ko se Oskarju Poberaju v finalno vožnjo ni uspelo uvrstiti.

Aleksandar Bogunović je prvič vozil v novem moštvu in demonstriral potencial, ki ga premore.

Bolečine v hrbtenici

V razredu OKJ je slovenske barve zastopal Mark Kastelic. Mladi dirkač iz Ivančne Gorice se je med 62 prijavljenimi vozniki soočil s težkimi pogoji na stezi, ki je bila izven idealne linije blatna in spolzka ter zato sila neprijetna. Zato je vsaka napaka pomenila izgubo časa. Vendar Kastelic, ki vozi za moštvo DPR, pri katerem ima veliko besede nekdanji svetovni prvak formule 1 Fernando Alonso, se je dobro znašel, četudi brez težav ni šlo. Oprijem na progi in "preskakovanje" robnikov sta mu načela hrbtenico. Vseeno je kljub bolečinam stisnil zobe in vztrajal. Ker je med najmlajšimi in najlažjimi vozniki v tem razredu (tehta le 37 kg), mu vsakič na gokart dodatno namestijo 24 kg uteži. V polfinalu B je zasedel 11. mesto, kar mu je prineslo nastop v finalni vožnji. To je začel na 21. mestu, nato pa ga je v trčenju izza hrbta eden od tekmecev potisnil s steze na zadnje mesto in upi na dobro uvrstitev so splavali po vodi. Kljub temu se je zagrizeno boril do konca ter uspel prehiteti nekaj tekmecev in na koncu zasesti 29. mesto.

Skoki čez robnike so pri Marku Kastelicu terjali davek - bolečine v hrbtenici.

Škoda zaradi tistega trčenja v prvem krogu, saj sem tako dirko dejansko nadaljeval na zadnjem mestu. A sem tekmece ujel in jih tudi uspel prehitevati. Bolečine v hrbtenici so bile hude. Vsakič pri »sekanju« šikane pristaneš na asfaltu in te močno zaboli. A sem moral odmisliti vse skupaj in izplačalo se je,

je po finalni dirki misli, ki so nam jih posredovali iz njegove ekipe, strnil Kastelic, ki ostaja v Italiji. Zdaj bo namreč z moštvom testiral na stezi v Sarnu v bližini Neaplja, kjer bo 28. marca na sporedu tretja dirka prvenstva serije WSK Super Master v letu 2021.

Kakšen dan bom malo počival, da bolečina v hrbtenici mine, potem pa začenjamo s polnim programom testiranj in pripravo na naslednjo preizkušnjo,

je še dodal Mark, ki se že veseli nove dirke in še pravi, da mu steza v Sarnu bolj ustreza, saj meni, da ni tako zahtevna do dirkačeve hrbtenice kot proga v La Conci, so sklenili v sporočilu iz Kasteličevega tabora.

Ključne besede


AMZSkartingAleksandar BogunovićMatic PrešaMark KasteliclicencaWSK Super Master SeriesOskar PoberajMini 60Fernando AlonsoOKJ

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

4

Priljubljenost članka

4

Shrani

Delite s prijatelji