Jubilejna stota članica AMZS je Avtomotodruštvo Irt Brothers

Dne 30. marca 2021 se je sestal Upravni odbor AMZS in se seznanil z nekaterimi pomembnimi predlogi, ki zadevajo motošportnike pod okriljem AMZS.


Upravni odbor AMZS se je sestal na 18. redni seji, ki je zaradi znanih ukrepov vsled epidemije koronavirusa potekala po spletu. Med pomembnejšimi temami, ki so jih obravnavali člani, velja izpostaviti, da je Upravni odbor AMZS soglašal s predlogom, da Avto-moto zveza Slovenije kot pomoč organizatorjem dirk državnih prvenstev in pokalnih tekmovanj, ki se izvajajo v Sloveniji in za katera veljajo omejitveni ukrepi zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa, krije strošek reševalne službe. Na poziv Fundacije za šport  je Upravni odbor AMZS potrdil tudi vrstni red prioritet za projekte s področja gradnje športnih objektov in površin za šport v naravi.

Upravni odbor AMZS pa je v veliko družino Avto-moto zveze Slovenije sprejel tudi Avtomotodruštvo Irt Brothers, novo pridruženo članico Avto-moto zveze Slovenije. Član tega društva je med drugim prvi slovenski zmagovalec motokros dirke za svetovno prvenstvo Matevž Irt, ki mu je to uspelo leta 2009 v razredu MX3 na preizkušnji v Jastrebarskem. Zelo uspešen je tudi njegov mlajši brat Peter Irt (na fotografiji zgoraj), ki je lani osvojil naslov državnega prvaka v razredu MX Open, prav tako pa ima odmevne rezultate tudi Jernej Irt, ki je leta 2005 zasedel skupno tretje mesto na EP v razredu MX 85 ter se je pozneje izkazal tudi na evropskem prvenstvu v kategoriji do 125 ccm, saj je leta 2010 vknjižil skupno četrto mesto. Bratje Irt so v slovenskem motokrosu nedvomo pustili velik pečat in so nas velikokrat razveseljevali tudi na dirkah najvišjega kakovostnega razreda v motokrosu, v preteklih letih pa so vsi tudi že vozili za državno reprezentanco. Že na prejšnji seji, ki je bila konec februarja, je Upravni odbor AMZS pod svoje okrilje sprejel štiri pridružene članice, aktivne na področju avto-moto športa, in sicer Motoklub Grading, Motopark Krupa, Motokros klub Zasavje in Klub Avtostil racing team Rakek. To pomeni, da je Avtomotodruštvo Irt Brothers stota - jubilejna članica Avto-moto zveze Slovenije. Februarska seja Upravnega odbora AMZS je pomembna tudi zato, ker so na njej potrdili cene vpisa dirk v koledar AMZS Šport in cene licenc športnih funkcionarjev za leto 2021 - znižale so se za 50 odstotkov (podobne sistemske ukrepe na področju AMZS Šport je Upravni odbor AMZS sprejel tudi v sezoni 2020).

Ključne besede


AMZSmotokrosPeter IrtJernej IrtMatevž Irtsvetovno prvenstvoMX openUpravni odbor AMZSdržavni prvakMX3

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

9

Priljubljenost članka

9

Shrani

Delite s prijatelji