Podpiramo čist, pošten in varen šport

V Avto-moto zvezi Slovenije podpiramo čist, pošten in varen šport in se zato pridružujemo pobudi Dan čistega športa, ki ga zaznamujemo 10. aprila.


Dan čistega športa ali Play True Day je namenjen promociji boja proti dopingu in širitvi ideje o čistem športu. Pobudo za Dan čistega športa je leta 2014 dalo 17 južnoameriških držav, ki so v sodelovanju s Svetovno protidopinško agencijo (WADA) in na podlagi Montevideo deklaracije razglasile 10. april za Dan čistega športa. Leta 2016 se je pobudi pridružila tudi Slovenija. Aktivnosti koordinira Slovenska antidoping organizacija (SLOADO).

Zaradi pandemije novega koronavirusa tudi letošnji Dan čistega športa poteka nekoliko drugače, saj so aktivnosti v veliki meri prenešene na svetovni splet ter družbena omrežja. Akciji se pridružuje tudi Avto-moto zveza Slovenije, krovna organizacija za motošport in karting v Sloveniji, ki ostro obsoja kakršnokoli uporabo prepovedanih sredstev za izboljšanje športnih dosežkov ter podpira čist, pošten in varen šport. 

Kaj za vas pomeni čist šport?

Športnike, trenerje in drugo spremljevalno osebje ter celotno športno javnost pozivamo, da skupaj z nami preostalemu svetu pokažemo, da podpiramo čist, pošten in varen šport.

Pridružite se Dnevu čistega športa tudi vi:

  • na družbenih omrežjih objavite fotografijo ali video ter zapišite in objavite svojo zaobljubo, kaj vam pomeni čist šport, pri tem pa uporabite posebej za ta namen pripravljene okvirčke, ki jih najdete na www.sloado.si/kategorija/ozavescanje-ptd;
  • svoje sporočilo delite na družbenih omrežjih 10. aprila oziroma v dneh pred in po 10. aprilu, ob tem ne pozabite uporabiti ključnikov #DanČistegaŠporta, #PlayTrueDay in #amzsSport ter označiti AMZS.

Ključne besede


kartingmotošportantidopingSLOADODan čistega športa

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

9

Priljubljenost članka

9

Shrani

Delite s prijatelji