Gajser dvakrat zmagal, Pancar osvojil skupno 6. mesto

Slovenska motokrosista sta zelo dobro nastopila na prvi dirki italijanskega prvenstva, ki je bila na stezi Maggiora Park v bližini Borgomanera.


Tim Gajser in Jan Pancar se pripravljata na začetek svetovnega prvenstva v motokrosu, ki bo šele junija. Z licenco AMZS sta formo preverjala na prvi dirki italijanskega prvenstva, ki je bila na slikoviti in zahtevni progi Maggiora Park. Aktualni svetovni prvak v razredu MX Open Tim Gajser je očitno zelo dobro pripravljen in lačen dirkanja. V razredu MX1 je namreč dobil obe vožnji in premočno zmagal ter tekmecem verjetno tudi pošteno nagnal strah v kosti. V prvi vožnji je drugouvrščenega Jeremyja van Horebeeka pustil za seboj za več kot 47 sekund, v drugo pa je drugouvrščeni Alessandro Lupino za slovenskim šampionom zaostal malce manj kot pol minute.

Gajser je bil na dirki na progi Maggiore nepremagljiv v razredu MX1.

Zelo dobro se je odrezal tudi Jan Pancar, ki je tekmoval v razredu MX2. V prvi vožnji se je še nekoliko spoznaval s stezo in njenimi pastmi ter tudi tekmeci. V cilj je pripeljal na 10. mestu. V drugo pa mu je šlo bistveno bolje. Ciljno črto je prečkal na 5. mestu, kar mu je v skupnem seštevku dirke prineslo končno 6. mesto. Brez dvoma je to potrditev trdega in načrtnega dela na treningih do sedaj ter lep obet in hkrati vzpodbuda tudi za nadaljevanje.

Pancar si je na prvi dirki privozil skupno 6. mesto.

Italijansko prvenstvo Motocross Prestige 2021 letos obsega šest dirk. Naslednja bo 25. aprila na progi v Mantovi, nato pa si sledijo še dirke 9. maja v Montevarchiju, 6. junija v Cavallari di Mondavio, 27. junija v Castellaranu in 5. septembra v Fermu.

Ključne besede


AMZSTim GajsermotokrosJan PancarMX2licencaMX1italijansko prvenstvo

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

9

Priljubljenost članka

9

Shrani

Delite s prijatelji