Nova sprememba koledarja dirk svetovnega prvenstva v speedwayu

Avgustovska preizkušnja v Varšavi je odpovedana zaradi varnostnih in predvsem zdravstvenih razlogov.


Mednarodna motociklistična zveza in predstavniki podjetja BSI, ki je glavni promotor dirk svetovnega prvenstva v speedwayu, so skupaj s Poljsko zvezo motociklistov (PZM) ter lokalnim organizatorjem v Varšavi sporočili, da dirke za točke svetovnega prvenstva, ki je bila predvidena 7. avgusta 2021 na stadionu PGE Narodowy, ne bo. Razmere povezane z epidemijo koronavirusa in boleznijo covid-19 na Poljskem namreč ne dopuščajo, da bi si gledalci speedway spektakel na ovalu ogledali brez zdravstvenega tveganja. Vsi, ki so sprejeli to odločitev, poudarjajo, da bi bilo tveganje za zdravstveno varnost tekmovalcev, spremljevalnega osebja in številnih gledalcev glede na dejavnike tveganja ter veljavne ukrepe in predpise, ki veljajo na Poljskem, preprosto preveliko. Odločevalci prav tako upajo, da bodo vsi deležniki odločitev sprejeli z razumevanjem. Prvi dirki nove sezone, v kateri bo Slovenijo z licenco AMZS znova predstavljal Matej Žagar, za zdaj ostajata še vedno v Pragi. Na sporedu sta 16. in 17. julija 2021 na stadionu Marketa.

Spremenjen urnik dirk svetovnega prvenstva v speedwayu je zdaj takšen:

  • 16. in 17. julij: Praga (Češka)
  • 31. julij: Vroclav (Poljska)
  • 14. avgust: Malilla (Švedska)
  • 28. avgust: Toljati (Rusija)
  • 11. september: Vojens (Danska)
  • 2. oktober: Torun (Poljska)
  • datum in prireditelj ene od dirk še ni znan

Pri tem velja opozoriti, da se lahko koledar dirk zaradi zdravstvenih in s tem povezanih varnostnih razlogov še vedno lahko spremeni.

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSspeedwaysvetovno prvenstvosvetovno prvenstvo v speedwayukoledar dirklicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

3

Priljubljenost članka

3

Shrani

Delite s prijatelji