Žan Oven peti na Portugalskem

Dva slovenska voznika z licencama AMZS sta se udeležila dirke za evropsko prvenstvo, ki je bila v Fornao Joanesu na Portugalskem.


Portugalska je minuli konec tedna gostila mlade voznike motokrosa, ki tekmujejo v razredih do 65 in 85 kubičnih centimetrov. V preizkušnji, ki je štela za točke evropskega prvenstva v razredu EMX 85, se je zelo dobro odrezal Žan Oven. V kvalifikacijah je bil najprej deveti, nato pa je v prvi vožnji dolgo časa vztrajal v boju za 6. mesto. Vendar ga je potem padec zaustavil in zdrsnil je po lestvici navzdol ter se skozi cilj pripeljal na 15. mestu. Za drugo vožnjo se je član AMD Šentvid pri Stični zbral. Dober štart mu je omogočil borbo za mesto med najboljšimi. Na koncu je ciljno črto prevozil tretji. V skupnem seštevku je zbral 26 točk, kar mu je prineslo skupno 5. mesto na dirki.

Oven je osvojil 5. mesto na dirki.

Drugi slovenski predstavnik na progi, ki se nahaja približno 200 kilometrov jugovzhodno od Porta, je bil Miha Vrh. Mladi up ŠD MX Moto društva Bistrc je prav tako vozil v razredu EMX 85, a mu je nastop na dirki preprečila poškodba, ki jo je nesrečno staknil v kvalifikacijah.

Vrha je zaustavila poškodba.

Ključne besede


AMZSmotokrosevropsko prvenstvoEMX85Miha VrhŽan Ovenlicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

20

Priljubljenost članka

20

Shrani

Delite s prijatelji