V soboto in nedeljo bo Lukovica v znamenju triala

Z državnim prvenstvom Slovenije končno začenjajo tudi voznice in vozniki v trialu.


V soboto 5. in nedeljo 6. junija 2021 se bodo na poligonu Avto Kveder v Lukovici najboljši slovenski vozniki in voznice triala merili na dveh dirkah za točke državnega prvenstva Slovenije. Preizkušnji organizirajo člani AMD Lukovica, ki so pripravili tudi nekaj novosti. Dve sekciji bosta postavljeni povsem na novo, del jih bo pripravljenih umetno, del pa bo speljanih v naravnem okolju.

To bo bržčas predstavljalo poseben izziv za vse, saj se v naravnem okolju pogoji iz kroga v krog običajno malce spreminjajo, prav tako pa se zahtevnost iz sekcije v sekcijo stopnjuje,

je povedal Tomaž Andrejka, ki bo opravljal funkcijo sekretarja vodstva dirke, ter dodal, da bodo nekaj variacij pri postavitvi vratic na sekcijah naredili tudi v soboto popoldan. Vsekakor tekmovalke in tekmovalce z licencami AMZS čakajo zanimive preizkušnje v nekoliko spremenjenih kategorijah v tej sezoni: T1 – rdeča, T2 – modra, T3 – rumena, T4 – bela in trial ženske – bela/rumena.

Severin Sajevec v odlični formi

Na sezono je zagotovo zelo dobro pripravljen lanskoletni državni prvak v kategoriji trial GP Severin Sajevec (AMD Lukovica), ki je v nedeljo na dirki evropskega prvenstva v trialu v Cortenovi (ITA) v kategoriji nad 40 let osvojil tretje mesto. Prvo tekmo sezone bo izpustil lanskoletni podprvak v kategoriji Trial GP Ali Al Hiasat (AMD Lukovica), saj celi poškodbo kolenske vezi.

Severin Sajevec ima za seboj že dirko evropskega prvenstva v Cortenovi.

Nestrpno štart sezone pričakuje tudi Matej Kermavner (AMTK Koper), ki bo branil naslov državnega prvaka v kategoriji Trial T1. O prestopu v rdečo kategorijo letos še ne razmišlja. Sile in moči usmerja v napredek in razvoj, saj trenira tudi na trial kolesu, ki mu precej pomaga pri izboljšanju ravnotežja in fizične pripravljenosti.

Matej Kermavner je glavni favorit v razredu Trial T1.

Dve dirki v dveh dneh - izziv za vse

Letos bosta prvič dve dirki zapored v dveh dneh, kar bo za marsikoga velik zalogaj in izziv, da se po prvi preizkušnji hitro regenerira in čez noč pripravi na novo. Vremenska napoved obeta, da bodo pogoji na sekcijah za vse tekmovalce dobri in enakovredni. Pri ženskah ne bo Tjaše Fifer, ki se zavzeto pripravlja na eno najtežjih mednarodnih dirk v ekstremnem enduru. Vseeno triala ne zanemarja, saj meni, da je lahko zelo dober trening za premagovanje ovir z enduro motorjem. Naslov državne prvakinje v kategoriji Trial GP ženske bo branila Lucija Sajevec (AMD Lukovica).

Lucija Sajevec bo branila naslov v ženski konkurenci.

Na obeh preizkušnjah bo treba dosledno spoštovati vsa navodila in predpise NIJZ v zvezi z epidemijo koronavirusa ter z njo povezano boleznijo covid-19. Več si lahko preberete v Posebnem pravilniku, ki velja tako za sobotno kot tudi nedeljsko dirko.

Ključne besede


AMZStrialdržavno prvenstvoAMD Lukovicalicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji