Tudi druga dirka državnega prvenstva v trialu pod streho

Člani AMD Lukovica so uspešno organizirali še drugo preizkušnjo za točke državnega prvenstva Slovenije v trialu za tekmovalce z licencami AMZS na poligonu Avto Kveder.


Po sobotni uvodni preizkušnji so člani AMD lukovica uspešno izvedi še drugo dirko v trialu, ki je štela za točke državnega prvenstva. Drugi dan tekmovanja je bil še bolj pester, saj je ponoči padal dež, kar je pomenilo še več luž in še bolj razmočen teren. Preizkušnjo si je ogledalo tudi nekaj gledalcev, ki so lahko uživali v zanimivah predstavah premagovanja ovir na zahtevnih sekcijah. Za nameček je na polovici tekmovanja začelo še deževati, kar je predstavljalo nove težave za nastopajoče, ki so se na določenih odsekih tako soočali z blatno podlago, na sekcijah v gozdu pa je to pomenilo pravi rock'n'roll pri kontroli motorja. Pogoji so bili za vse enaki, izpostaviti pa velja tudi fair play, saj so si tekmovalci nesebično pomagali pri pobiranju motorjev pri zdrsih, ki jih ni manjkalo.

 

Blato je znova "delilo" kazenske točke

Drugi dan so organizatorji poskrbeli za nekaj novosti na sekcijah in se s tem prilagodili vremenski napovedi ter »dobri šoli« prejšnjega dne. Število sekcij so zmanjšali na šest, ki so jih odvozili v štirih krogih. Tri sekcije so bile narejene s pomočjo umetnih ovir ob prisotnosti naravne podlage, tri sekcije pa so bile izpeljane v bližnjem gozdu. Sekcije v gozdu so bile zelo zahtevne, saj je bil teren razmočen že od prejšnjega dne. Korenine so bile spolzke kot led, luže pa so predstavljale nepredvidljive ovire pri zaustavljanju navzdol. Poleg tega se je blato gozdnih sekcij zelo prijemalo na pnevmatike motorjev, kar je pomenilo dodatno oviro pri vožnjah umetnih sekcij. Nekaj prednosti je bilo za vse tekmovalce v transferju med sekcijami. Vožnja med njimi je namreč deloma potekala tudi po cesti in tekmovalci so si lahko na ta način malce očistili blatne pnevmatike ter si omogočili boljši oprijem pri premagovanju ovir. Pri vsem je potrebno omeniti, da je blatni teren bistveno težje prevozen, ko se ga večkrat zvozi, zato je bistvenega pomena že razvita hitrost pred vzponom.

 

Marjan Kveder, vodja prireditve, je ocenil, da je bila organizacija dveh dirk v dveh dneh zadovoljiva.

V AMD Lukovica smo se potrudili, da smo izpeljali tekmi po najboljših močeh. Vreme jo je danes sicer malo zagodilo, posledično so bili pogoji nekoliko težji. A za tekmovalce je bila to samo vzpodbuda, da so vložili še več truda v izpeljavo sekcij. Po ogledu sekcij so tekmovalci videli, da smo določene stvari v trasi na progi spremenili, kar jim je dalo dodatno voljo, saj se zadeva ne ponavlja, ampak jim je predstavljala nove izzive. Prepričan sem, da bi bilo v primeru boljše vremenske napovedi še več tekmovalcev, predvsem iz tistih iz tujine,

je povedal predstavnik organizatorja Kveder. V težkih razmerah je Max Dežnak (AMD Lukovica) v kategoriji T2 spretno izkoristil, kar je zamudil v soboto. Z nastopom je bil razumljivo zelo zadovoljen, saj je vozil bolje kot prejšni dan, prav tako pa je lepo napredoval v primerjavi s preteklimi sezonami.

Max Dežnak (št. 23) premaguje eno od ovir.

Drugo mesto je pripadlo sobotnemu zmagovalcu v tej kategoriji Mateju Kermavnerju (AMD Lukovica), ki je bil s prikazanim na tekmi zadovoljen. Odpeljal jo je po najboljših močeh. Zmotila ga ni niti deževna ploha.

Za vse tekmovalce so povsem enaki pogoji. So bile pa gozdne sekcije zelo težke, še posebej tista, ki je v naši kategoriji ni brez napake odvozil nihče. Na umetnih ovirah na poligonu pa se mi zdi, da je bila težavnost sekcij ravno pravšnja,

je strnil misli Kermavner, ki za zdaj do rdečih sekcij goji še vedno strahospoštovanje, čeprav se sem ter tja tudi že ozira po njih. Tretji v tej kategoriji je bil znova Klemen Setnikar (AMTK Koper).

Matej Kermavner je tokrat v kategoriji T2 zasedel drugo mesto.

Prvo mesto v kategoriji T3 je tokrat osvojil Andrej Črnkovič (AMTK Koper), drugi pa je bil njegov klubski kolega Kyle Milne, ki je povedal da so bile umetne sekcije zelo tehnično zasnovane. Gozdne sekcije pa so ga spominjale na hard enduro tekmovanja, kar mu je zelo ustrezalo. Zelo je pohvalil tudi organizacijo tekmovanja in je v njem zelo užival. Tretje mesto v kategoriji T3 je pripadlo Branku Kermavnerju (AMD Lukovica).

V kategoriji T1 je vozil samo Severin Sajevec (AMD Lukovica), ki je današnjo preizkušnjo malce hudomušno poimenoval "trening tekma". Znova je poudaril, da bi si želel več konkurence. Petkova nevihta je močno pripomogla k težavnosti sekcij, posledično so vsi tekmovalci imeli večje število kazenskih točk. Sajevčevo glavno poslanstvo oziroma cilj je, da predaja znanje na mlajše, kar mu dobro uspeva. Njegov sin Svit Sajevec (AMD Lukovica) je namreč osvojil prvo mesto v kategoriji T4.

Zelo težka tekma je bila to zame, ampak v njej sem užival. Sem pa zelo vesel tega uspeha,

je povedal eden od mladih upov slovenskega triala. V ženski kategoriji sta se pomerili Lucija Sajevec in Barbara Dežnak (obe AMD Lukovica). Tudi tokrat je bila boljša Lucija Sajevec, obe pa sta pokazali, da se tudi ženske zelo dobro znajdejo v blatnih in zelo zahtevnih pogojih na trial tekmi, kakršna je bila tokratna.

Lucija Sajevec je najbolje obvladovala motor v ženski konkurenci.

Naslednja tekma državnega prvenstva Slovenije v trialu za voznice in voznike z licencami AMZS je po koledarju dirk na sporedu 28. avgusta na Vranskem, organizatorji preizkušnje pa bodo znova prizadevni člani AMD Lukovica.

Ključne besede


AMZStrialLucija Sajevecdržavno prvenstvoAMD LukovicaSeverin SajeveclicencaSvit SajevecMax DežnakAndrej Črnkovič

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

24

Priljubljenost članka

24

Shrani

Delite s prijatelji