V Lukovici izpeljali uvodno dirko državnega prvenstva v trialu

Člani AMD Lukovica so organizirali prvo od dveh preizkušenj za točke državnega prvenstva Slovenije v trialu na poligonu Avto Kveder v Lukovici.


V Lukovici pri Domžalah se je na poligonu Avto Kveder odvijala prva dirka državnega prvenstva Slovenije v trialu. Trasa posameznih sekcij in zahtevni pogoji so poskrbeli, da je bilo tekmovanje  za tekmovalce zanimivo, uživali pa so lahko tudi gledalce, ki so prišli na ogled preizkušnje, ki je potekala v soncu, a del tudi v blatu. Vremenske razmere so tokrat poskrbele, da je bila proga še zahtevnejša, saj so imeli v preteklih dneh v Lukovici kar nekaj neviht. Te so z obilo dežja otežile pogoje za tekmovalce, saj je bila zemlja razmočena, velike luže pa zanesljivo niso pripomogle k boljšemu oprijemu pnevmatik na ovirah. A razmere so bile za vse enake, za kar gredo zasluge tudi članom AMD Lukovica, ki so se potrudili z organizacijo tekmovanja.

 

Blato in drseče korenine terjale davek kazenskih točk

Progo je sestavljalo sedem sekcij, dve od teh pa sta bili zasnovani povsem na novo. Štiri sekcije so bile speljane po naravnem okolju in so za tekmovalce predstavljale poseben izziv, ker so se razmere iz nastopa v nastop spreminjale, zato so morali tekmovalci dobro »brati« progo, da so se lahko izvlekli brez kazenskih točk. V resnici je bilo to praktično nemogoče. Blato in drseče korenine so bile glavni razlog za kazenske točke, ki so jih tekmovalci pridno nabirali. Preostale tri sekcije so bile umetno zgrajene, predvsem iz betonskih ovir, skal ter zemlje. Tudi na teh ovirah so imeli tekmovalci nemalo težav, vseeno pa se je bilo moč skozi tehnično progo na tem delu lažje prebiti brez napak in brez kazenskih točk.

Vsi udeleženci so se maksimalno trudili na posameznih sekcijah na trasi.

Zelo sem zadovoljen s potekom tekmovanja. O tem pričajo tudi odzivi tekmovalcev, čeprav je bila trasa posameznih sekcij zelo zahtevna tudi zaradi mestoma razmočenega terena,

nam je povedal Marjan Kveder, vodja prireditve. Tekmovalci so izpeljali kar osem sekcij v štirih krogih, v nedeljski tekmi pa jih bo le šest. Takšna odločitev je bila sprejeta, ker je za nedeljo napovedan dež, kar bi pomenilo, da bi bile lahko sekcije v naravnem delu poligona preprosto pretežke.

Padci z motorja so sestavni del triala. K sreči posledic ni bilo.

Severin Sajevec nepremagljiv

Lanskoletni državni prvak v kategoriji trial GP Severin Sajevec (AMD Lukovica) je pred tednom dni na dirki evropskega prvenstva v trialu v Cortenovi (ITA) v svoji kategoriji osvojil odlično tretje mesto. Zato ni bilo nobeno presenečenje, da tudi v Lukovici ni imel prave konkurence. Sam je bil snovalec tokratne trase, uredil pa jo je v lepem vremenu, a zaradi razmočenosti terena se je izkazalo, da so bile določene sekcije za nekatere zelo težko prevozne. Vseeno so bile razmere za vse enake.

Veseli me pogled na konkurenco, saj je moč opaziti, da nekateri mlajši fantje zelo lepo in hitro napredujejo. Dejansko komaj čakam na dan, ko mi bodo postali resna konkurenca,

je dodal po koncu dirke Sajevec, zmagovalec v kategoriji T4. v kategoriji T1 je bil najboljši Matej Kermavner (AMD Lukovica), drugo mesto je zasedel Max Dežnak (AMD Lukovica), na tretjem mestu pa je pristal Klemen Setnikar (AMTK Koper). 

Razmere na progi so bile res težke, tekmeci pa zelo dobri. Sistem tekmovanja mi je všeč. Tekmovanje običajno začnem tako, da malce pogledam, kakšne linije uberejo sotekmovalci, potem poskušam sam poiskati tisto, ki mi ustreza, da jo lahko odpeljem v svojem ritmu,

je bil iskren Max Dežnak po koncu preizkušnje. V kategoriji T2 je bilo največ tekmovalcev. Najboljši je bil Kyle Milne (AMTK Koper), sledil mu je Andrej Škaper (AMTK Koper), tretje mesto pa je zasedel Marino Velušček (GAS Vrtejba). V kategoriji T3 je zmagal Igor Dobrec (AMTK Koper), drugo mesto je zasedel Marko Habjan (AMTK Koper), tretji pa je bil mladi up Svit Sajevec (AMD Lukovica). V ženski kategoriji sta tekmovali dve voznici. Lucija Sajevec (AMD Lukovica) je bila boljša od Barbare Dežnak (AMD Lukovica).

Lucija Sajevec na eni od sekcij v naravnem okolju.

Prvi tekma državnega prvenstva v trialu za tekmovalce z licencami AMZS je organizatorjem AMD Lukovica zelo dobro uspela, vreme je zdržalo, izmučeni tekmovalci pa so se zadovoljni že usmerili na nedeljsko preizkušnjo, na katero Tomaž Andrejka, sicer sekretar vodstva dirke, vabi tudi gledalce. Prve vožnje bodo na sporedu že ob 10. uri.

Ključne besede


AMZStrialLucija Sajevecdržavno prvenstvoAMD LukovicaSeverin SajeveclicencaMatej KermavnerKyle MilneIgor Dobrec

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

28

Priljubljenost članka

28

Shrani

Delite s prijatelji