Grmek v Güstrowu nabiral dragocene izkušnje

Aktualni prvak Slovenije v speedwayu med mladinci Anže Grmek je na kvalifikacijski dirki za svetovno prvenstvo voznikov do 21 let v Nemčiji osvojil 12. mesto.


Najboljši mladi slovenski voznik speedwaya Anže Grmek je z licenco AMZS vozil kvalifikacijsko dirko za svetovno prvenstvo do 21 let. V Güstrowu, ki se nahaja približno 50 kilometrov južneje od Rostocka na severu Nemčije, je član AMTK Ljubljana skušal predvsem ugotoviti, kaj vse še potrebuje, da bo lahko tudi sam nekoč med najboljšimi vozniki speedwaya na svetu med mladinci.

Grmek na predstavitvi tekmovalcev na dirki v Güstrowu.

Pomanjkanje izkušenj na tako visoki ravni je Grmek plačal z ničlo v drugi vožnji in nato še v peti, v kateri je bil po trku z Argentincem Carlosom Eberjem Ampugnanijem celo diskvalificiran. Nato pa se je zbral in v deseti vožnji z modro čelado ciljni črto prečkal drugi ter pokazal, da premore potencial, ki pa ga bo potrebno še naprej vztrajno piliti na treningih. Rezultat je nato ponovil tudi v petnajsti vožnji, ko je imel rumeno čelado, tekmovanje pa je končal v dvajseti vožnji, ko je v cilj pripeljal na četrtem mestu. Na koncu je zbral štiri točke, kar mu je prineslo končno 12. mesto.

Dirka je bila težka, saj sem bil na tej progi prvič in konkurenca je bila močna, zato sem se na začetku še malo lovil. V drugi vožnji sem padel in imel rahle bolečine v levi roki. Na koncu sem zbral solidne 4 točke,

je po dirki povedal Grmek, ki je na koncu zasedel 12. mesto.

Grmek z ekipo, ki mu je bila v pomoč na zahtevni preizkušnji na severu Nemčije.

Tudi trener Franci Kalin (na zg. fotografiji v zeleni opravi) je priznal, da je imel Grmek tokrat zelo zahtevno delo na progi.

Težka dirka s kar nekaj padci. Žal je bil med njimi tudi Anže v njegovi drugi vožnji. Glede na stezo smo z rezultatom zadovoljni, saj je to njegovo prvo leto med mladinci. Ponavadi odlična steza je bila danes slabo pripravljena, saj so morali po sedmi vožnji dirko celo prekiniti in popraviti stezo. Anže je kljub bolečinam odpeljal do konca in to presenetljivo dobro,

je za mladega upa slovenskega speedwaya našel pohvalne besede Kalin, ki bdi nad treningi Grmeka in mu je na dirkah z nasveti ter bogatimi izkušnjami zagotovo v veliko pomoč.

Ključne besede


AMZSNemčijaspeedwayAnže GrmekFranci Kalinkvalifikacijelicencasvetovno prvenstvo do 21 letGüstrow

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

31

Priljubljenost članka

31

Shrani

Delite s prijatelji