Slovenski tekmovalci v Goričanu ostali v drugi polovici razpredelnice

Hrvaški Goričan je bil prizorišče kvalifikacijske preizkušnje, ki najboljšim trem še vedno odpira pot med svetovno speedway elito. Slovenijo so z licencami AMZS zastopali Matic Ivačič, Nick Škorja in Anže Grmek, mladi Miran Praznik pa je bil rezerva.


Stadion Millenium v Donjem Kraljevcu je gostil kvalifkacijsko dirko GP Challenge, ki je prvim trem pustila odprta vrata, da si na finalni preizkušnji v Žarnovici na Slovaškem zagotovijo prvo mesto, ki v letu 2022 vodi med svetovno speedway elito. Slovenske barve so z licencami AMZS ob odsotnosti poškodovanega Mateja Žagarja branili Matic Ivačič, Nick Škorja in Anže Grmek, priložnost za dokazovanje v ostri mednarodni konkurenci pa je dobil tudi Miran Praznik, ki je bil na dirki v vlogi rezerve.

Ivačič (v sredini) je bil ob odsotnosti poškodovanega Žagarja prvi slovenski adut.

V močno razgretem ozračju, saj je bilo kar 32 stopinj Celzija, je bilo zelo vroče tudi v posameznih obračunih na stezi. Gledalci na tribunah so videli veliko padcev in ponovitev voženj, saj se je v vsaki vozilo praktično na nož. Slovenski vozniki tokrat žal niso igrali vidnejših vlog in so se po skupaj dvajsetih vožnjah vsi zvrstili v drugem delu lestvice. Aktualni državni prvak Ivačič je zasedel 12. mesto, zbral pa je štiri točke, enako kot mladi Grmek, ki je pristal mesto za njim.  Škorja je osvojil 15. mesto z dvema točkama, a zadnjih dveh voženj ni odpeljal. Zamenjal ga je Miran Praznik, ki je vknjižil točko in na koncu osvojil 16. mesto.

Mladi 16-letni Grmek se je vnovič boril po najboljših močeh in nabiral dragocene izkušnje.

Zmago na dirki si je privozil s petimi zmagami v petih vožnjah nepremagljivi Poljak Janusz Kolodziej, drugi je bil Latvijec Andzejs Lebedevs, tretje mesto, ki še pelje v finale, pa si je v napeti dodatni vožnji pripeljal Britanec Robert Lambert. Finalna dirka GP Challenge bo 21. avgusta 2021 v Žarnovici na Slovaškem.

Ključne besede


AMZSNick ŠkorjaMatic IvačičspeedwayAnže GrmeklicencaGoričanMiran Praznikgrand prix challenge

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

24

Priljubljenost članka

24

Shrani

Delite s prijatelji