Na Grobniku Jerman prvi, Hudovernik drugi

Trije slovenski vozniki so vozili uvodno preizkušnjo sezone v cestno hitrostnem motociklizmu, ki je štela za točke prvenstva Alpe Adria: Marko Jerman v razredu superbike, Gašper Hudovernik in Etien Kantar Božič pa v razredu SSP300.


Grobniško dirkališče je gostilo voznike cestno hitrostne preizkušnje za točke prvenstva Alpe Adria. Slovenske barve so z licencami AMZS branili Marko Jerman, Gašper Hudovernik in Etien Kantar Božič.

Jerman suvereno opravil s konkurenti

V najmočnejšem razredu superbike je slovenski as Marko Jerman v sobotnih kvalifikacijah postavil drugi čas. Za 25 tisočink sekunde je bil hitrejši Čeh Michal Prašek. V nedeljo pa je nato Jerman v obeh vožnjah postavil stvari tja, kamor sodijo in obakrat prvi prečkal ciljno črto ter osvojil skupno prvo mesto na dirki. V prvi vožnji je bil od tekmecev hitrejši skoraj pet sekund, v drugi pa se mu je Prašek bistveno bolj približal, a mu vseeno ni bil kos, enako kot tudi ne preostali vozniki v tej kategoriji, ki so na dirkališče nad Kvarnerskim zalivom sicer prišli še iz Češke, Poljske, Slovaške, Italije, Švice, Avstrije in Turčije.

Hudovernik drugi, Kantar Božič brez uvrstitve

V razredu SSP300 sta tekmovala Gašper Hudovernik in mladi Etien Kantar Božič. Izkušenejši Hudovernik je v soboto v kvalifikacijah pokazal, da meri zelo visoko, saj je postavil drugi čas, izkazal pa se je tudi novinec Kantar Božič s petim mestom. V prvi vožnji je Hudovernik potrdil, da je v zelo dobri formi, saj je osvojil drugo mesto, kar je nato ponovil tudi v drugi vožnji. Kantar Božič pa je imel smolo, saj je v zadnjem krogu prve vožnje žal padel in se lažje poškodoval. Zato je na dirki ostal brez uvrstitve. V skupnem seštevku je Hudoverniku pripadlo drugo mesto na zmagovalnih stopničkah, kar je lep obet za nadaljevanje sezone v tem regionalnem tekmovanju, v katerem so v razredu SSP300 tokrat vozili dirkači iz Poljske, Češke, Romunije, Hrvaške in Slovenije.

Druga od predvidenih šestih preizkušenj sezone v tekmovanju Alpe Adria bo 11. julija na dirkališču Slovakia Ring.

Ključne besede


AMZSMarko JermanAlpe Adriacestno hitrostni motociklizemGrobnikGašper HudovernikEtien Kantar BožičlicencaSBKSSP300

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

14

Priljubljenost članka

14

Shrani

Delite s prijatelji