V Kočevju v soboto druga dirka državnega prvenstva v cross countryju

Kočevje v soboto 3. julija 2021 premierno gosti voznice in voznike cross countryja, ki se bodo drugič letos pomerili za točke državnega prvenstva.


Organizatorji druge dirke sezone najvišjega ranga v slovenskem državnem prvenstvu v cross countryu so člani MotoX Generation. Pripravili jo bodo v Kočevju, kjer se bodo voznice in vozniki merili na popolnoma novi progi. Zato verjetno lahko pričakujemo zelo zanimive boje in razplete v kategorijah Enduro 85 in Gold, ki štejeta za točke državnega prvenstva za voznike z licencami AMZS.

Nova proga v dveh izvedbah

Proga bo bržčas pisana na kožo predvsem vzdržljivostnim motociklistom, saj je speljana večinoma po gozdu, teren pa se prepleta med številnimi drevesi z vmesnimi kamni in skalami. Organizatorji so pripravili dve progi različnih dolžin, krajšo bodo vozili v kategorijah 65 in 85 ter vozniki štirikolesnikov, daljši krog v dolžini 3400 metrov pa bodo vozile vse preostale kategorije.

Priprave na tekmovanje potekajo relativno normalno, nekaj več dela imamo s samo organizacijo z vidika birokracije, saj bo dirka prvič organizirana na tej lokaciji,

nam je povedal Rok Rus, direktor dirke. Pri izpeljavi proge so se organizatorji zelo potrudili. Trasa namreč teče večji del po gozdu, kar pomeni, da v primeru morebitnih visokih temperatur tekmovalci ne bi smeli imeti pretiranih težav z vročino.

Hauptman v prednosti

Na sobotnem treningu je bilo odsotnih kar nekaj tekmovalcev, ki so se udeležili extreme enduro dirke v tujini. Zato pa je možnost treninga v Kočevju dobro izkoristil Gal Hauptman.

To je bil dober trening. Bilo je sicer vroče in se je kar močno kadilo. Proga je lepo speljana in mi je všeč. Je tehnična in paziti je potrebno na skale, kamne in drevesa, določeni deli pa so precej ozki in zaprti. Drugačna je od tiste v Žireh, njeno nasprotje in na njej ni veliko časa za počitek,

je progo ocenil član AMD Šentvid pri Stični, ki je na prvi preizkušnji v kategoriji Gold osvojil tretje mesto.

Hauptman je že treniral na novi progi v Kočevju.

Kamni so skriti in jih ne vidiš, prav tako je na določenih odsekih prostora samo za eno krmilo, kar pomeni, da bo ob velikem številu tekmovalcev dogajanje zelo zanimivo. Zato menim, da bo pomemben dober štart,

je misli strnil Hauptman ter v smehu dodal, da želi dirko odpeljati tekoče in brez neumnosti. V kategoriji Gold se najbrž spet obeta srdit boj za najvišja mesta. Glavna akterja prve dirke Luka Kutnar in Miha Špindler sta izpustila sobotni trening, kar pomeni, da bo zanju nov teren neznanka.

Moja pričakovanja so visoka, a to je že običajno tako pri meni. Vozil bom na zmago in upam, da mi bo uspelo. Proge ne poznam, a računam na poskusni krog pred dirko, v katerem si bom skušal zapomniti ključne odseke,

je povedal Špindler, ki lahko marsikatero neprijetnost na progi zaobide ali reši s pomočjo svojih bogatih mednarodnih izkušenj.

Špindler ima visoke cilje za dirko v Kočevju.

Ali lahko Jelenc ali Drolc premagata Rozmana?

V kategoriji Enduro 85 nas čaka najbrž nova sila napeta dirka med zmagovalcem prve preizkušnje za državno prvenstvo Klemnom Rozmanom, drugouvrščenim Nacetom Jelencem in tretjim v Žireh Jako Drolcem. Slednji progo v Kočevju že preizkusil.

Zadovoljen sem s treningom. Proga se mi zdi dobra, ampak vseeno bi si želel malo bolj zavite odseke na travniku. Na sobotni dirki se bom zelo potrudil in dal vse od sebe,

nam je zaupal Drolc, ki bo brez dvoma zelo motiviran skušal ugnati nazadnje hitrejša kolega iz AMD Radovljica.

Prvi štart dneva bo že ob 9. uri, ko bodo na progi štirikolesniki, zadnji pa ob 15. uri in 30 minut, ko bodo dirko začeli v kategoriji gold. Vse podrobnosti o izvedbi preizkušnje lahko najdete na tej povezavi.

Ključne besede


AMZSKočevjecross countryLuka Kutnardržavno prvenstvoGal HauptmanlicencaMotoX GenerationMiha ŠpindlerRok RusEnduro 85GoldKlemen RozmanNace JelencJaka Drolc

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

11

Priljubljenost članka

11

Shrani

Delite s prijatelji