V torek na Grobniku za državno prvenstvo znova cestno hitrostni motociklisti

Grobniško dirkališče bo v torek 6. julija gostilo drugo dirko cestno hitrostnih motociklistov, ki bo štela za točke državnega prvenstva v kategorijah supersport 300 in 600 ter superbike.

Logar je na prvi dirki prijetno presenetil v kategoriji supersport 600.
Logar je na prvi dirki prijetno presenetil v kategoriji supersport 600.

Člani Društva 2NRace so se uspešno izpeljani prvi dirki državnega prvenstva, ki je bila pred dobrim mesecem dni na Slovakia Ringu, takoj zakopali v organizacijo druge preizkušnje. Cestno hitrostni motociklisti z licencami AMZS se bodo tokrat merili na grobniški stezi, ki je v preteklosti že znala sama "skuhati" marsikatero neprijetnost, ki je organizatorje presenetila.

Za zdaj vremenske razmere izgledajo kar obetavne za oba dva dneva, za ponedeljkove treninge in torekovo dirko. Bo pa predvsem vroče: če ne zaradi vremena, pa zaradi bojev za točke na stezi,

je v pripravah na izvedbo preizkušnje povedal Matija Zaletelj, sicer predstavnik Društva 2NRace in tudi direktor dirke. Zaupal nam je še, da pričakuje kar nekaj tujih voznikov, saj pri organizaciji društvo dobro in uspešno sodeluje s klubom GH Moto, sicer avstrijskim organizatorjem tovrstnih dogodkov.

Favoriti bodo pod pritiskom

Že prva dirka na Slovaškem je pokazala, da so tekmovalci dobro pripravljeni. Zato bomo najbrž tudi na dirkališču, ki se razteza nad Kvarnerskim zalivom nad Reko, videli obilo zanimivih in napetih bojev na progi za čimboljša mesta v posameznih kategorijah. V razredu supersport 600 je na prvi dirki pozitivno presenetil Enej Logar in zdaj bodo drugi lovili njegov "skalp".

Logar je zmagal v razredu SSP 600 na Slovaškem. Drugi Lipnik in tretji Ločnikar ga bosta skušala tokrat "zamenjati" na najvišji zmagovalni stopnički.

V razredu supersport 300 bo konkurenca okrnjena. Prvi favorit Gašper Hudovernik, ki je skupaj z Etienom Kantarjem Božičem 26. in 27. junija vozil na Grobniku dirko prvenstva Alpe Adria, bo dirko izpustil, saj v teh dneh vozi na dirkah v Angliji na dirkališču Donnington Park. Manjkal bo tudi mladi Kantar Božič, ki je v zadnjem krogu prve vožnje dirke Alpe Adria padel in bo tokratno preizkušnjo izpustil. V razredu superbike bo bržčas spet v glavni vlogi na dirkah slovenskega državnega prvenstva že nekaj časa nepremagljivi Marko Bolko. Predvsem Aleš Brzin in Nejc Dežman bosta iz ozadja verjetno čakala na vsako najmanjšo napako člana AMD Trebnje ter ga skušala prehiteti, če se jima bo ponudila priložnost.

Bolko bo skušal nadaljevati niz nepremagljivosti na dirkah državnega prvenstva v razredu superbike.

Dogajanje ob progi bodo organizatorji popestrili z dodatnimi aktivnostmi. Predvsem hrvaški kaskader Matija Podhraški bo z vragolijami na motorju najbrž tisti, ki bo pritegnil obilo pozornosti, se je pridušal Zaletelj. Prav tako bo atraktiven tudi t.i. ”družinski krog”, v katerem se bodo lahko motoristi v spremstvu varnostnega vozila lahkotno zapeljali po progi s svojiimi družinami. Že v ponedeljek, ko se pričenja dogajanje na Grobniku, bo zaključek dneva dirkaško obarvan z  dveurno vzdržljivostno dirko, ki zna vselej poskrbeti za zanimivo dogajanje na progi in tudi v boksih. Druge tehnične podrobnosti o dirki najdete na tej povezavi.

Ključne besede


AMZSdržavno prvenstvocestno hitrostni motociklizemGrobnikGašper Hudoverniksuperbikelicencasupersport 300Marko Bolkosupersport 600Enej Logar

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

7

Priljubljenost članka

7

Shrani

Delite s prijatelji