AMD Krško tokrat na tretjem mestu

Na drugi speedway dirki Pokala prijateljstva (Speedway Friendship Cup), ki je bila v Žarnovici, je ekipa AMD Krško zasedla tretje mesto.


Slovaška Žarnovica je gostila drugo dirko sezone tekmovanja Pokal prijateljstva, v katerem so znova tekmovali tudi speedway vozniki AMD Krško. Posavske barve so branili Nick Škorja, Miran Praznik in Denis Štojs, okrepil pa jih je tudi gost iz AMTK Ljubljana Anže Grmek. Ekipam iz Slovenije, Češke in tokratnim gostiteljem Slovakom se je po dirki v Krškem namesto napovedane nemške ekipe pridružila ekipa Madžarske moto zveze.

Člani AMD Krško na dirki v Žarnovici (od leve): Anže Grmek, Miran Praznik, Milan Praznik (vodja voznikov), Nick Škorja in Denis Štojs.

Vaculik odličen v vlogi rezerve

Domača vrsta SC  Žarnovica je prijetno presenetila z veliko okrepitvijo za tokratno preizkušnjo. Za gostitelje je namreč vozil slovaški zvezdnik Martin Vaculik. Speedway as, ki vozi tudi v svetovnem prvenstvu na Grand Prix dirkah kot naš Matej Žagar, je na mestu rezerve za domače moštvo prispeval štiri zmage in je vknjižil skupaj dvanajst točk, ki so veliko pripomogle h končnemu drugemu mestu gostiteljev na dirki.

Škorja najboljši med Slovenci

Speedwayisti AMD Krško so dirko začeli obetavno in po prvi seriji voženj vodili pred češko in slovaško ekipo, nato pa je AK Marketa iz Prage prevzela pobudo in do konca samo še povečevala prednost pred tekmeci. Daniel Klima in Petr Chlupač sta tekmecem prepustila vsak po točko proti najboljšemu dirkaču z licenco AMZS na današnji dirki Nicku Škorji, ki je skupaj vknjižil 13 točk. Slovenska in slovaška ekipa sta se borili za drugo mesto. Pred domačimi gledalci so si ga z dvema točkama prednosti privozili Slovaki. Po začetnih težavah na precej zahtevni progi sta v zadnjih vožnjah dobre odpeljala Denis Štojs z zmago in drugim mestom ter mladi Anže Grmek, ki ga je v zadnjih dveh vožnjah prehitel le prekaljeni Vaculik. Praznik je po padcu v prvi vožnji prispeval eno točko h končnemu seštevku posavske ekipe.

Slovenski vozniki so stali na tretjem mestu na zmagovalnih stopničkah.

V nedeljo dirka za državno prvenstvo

V Žarnovici bo tudi jutri vse v znamenju speedwaya, saj bo na sporedu dirka odprtega državnega prvenstva posameznikov Slovenije, Slovaške in Madžarske. Slovenskim voznikom se bo pridružil Matic Ivačič, aktualni državni prvak in zmagovalec prve dirke državnega prvenstva v Debrecenu. Ivačič je danes dirkal na tekmi poljske 2. lige za klub MSC Wolfe Wittstock in v gosteh ostal praznih rok v Rzeszowa. Bilo je 62 – 28. Ivačič je vozil dobro, za svoje moštvo pa ja prispeval dvanajst točk (2, 3, 3, 2, 0, 2). Že včeraj je na Poljskem v Ekstraligi vozil Matej Žagar, ki je proti bivšemu klubu iz Lublina v prvi vožnji dosegel zmago, nato pa v drugi nesrečno padel po trku mladinskega voznika Zielone Gore. Po padcu zaradi posledic trka ni nadaljeval dirke, k sreči pa jo je odnesel brez zlomljenih kosti. Zielona Gora je v gosteh izgubila z 58 - 32 in na lestvici Ekstralige zaseda šesto mesto.

Že v nedeljo bo na ovalu v Žarnovici na sporedu dirka odprtega prvenstva Slovenije, Madžarske in Slovaške.

REZULTATI

Končni vrstni red: 1. AK Marketa Praga 46, 2. SC Žarnovica 34, 3. AMD Krško (Škorja 13, Praznik 1, Štojs 8, Grmek 10) 32 točk, 4. MAMS 8.

 

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSAMD KrškoNick ŠkorjaMatic IvačičspeedwayDenis ŠtojsAnže GrmeklicencaMiran PraznikPokal prijateljstva

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji