Na Grobniku vozili le v dveh kategorijah za državno prvenstvo

Voznice in vozniki z licencami AMZS, ki se potegujejo za točke državnega prvenstva Slovenije, so se tokrat pomerili na Grobniku.

Domen Lipnik si je privozil zmago v razredu supersport 600.
Domen Lipnik si je privozil zmago v razredu supersport 600.

Druga dirka državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu je bila na grobniškem dirkališču. Člani društva 2NRace, ki so organizirali preizkušnjo nad Kvarnerskim zalivom, so imeli tokrat na seznamu prijavljenih za točke državnega prvenstva le voznice in voznike z licencami AMZS v kategorijah supersport 600 in superbike. Dirko so zaznamovale visoke temperature ozračja, kar je dirkačem povzročalo kar nekaj preglavic. Zaradi razgretega asfalta se jih je veliko pritoževalo nad slabim oprijemom. Vseeno se to v njihovih vožnjah in časih, ki so jih postavljali na progi, ni veliko poznalo.

 

Bolko in Lipnik na vrhu

V razredu superbike je vnovič pričakovano dominiral Marko Bolko. Zmagovalec prve dirke na Slovaškem grobniško progo dobro pozna. Zato je bil vnovič prepričljivo prvi.

Marko Bolko je tudi na Grobniku vnovič premočno zmagal.

Drugouvrščenega Aleša Senekoviča je pustil za seboj skoraj pol minute, na tretjem mestu na zmagovalnem odru pa je stal Aleš Brzin.

Najboljši trije v razredu superbike: prvi Bolko, drugi Senekovič in tretji Brzin.

Razred supersport 600 je postregel z manjšim zapletom, saj je eden od tekmovalcev padel v uvodnih krogih. Zato so morali štart ponoviti in na koncu so dirkači odpeljali le sedem namesto predvidenih desetih krogov. Sicer pa smo videli zanimiv boj za prvo mesto med Domnom Lipnikom in Enejem Logarjem. Slednji, sicer zmagovalec uvodne preizkušnje na Slovakia Ringu pred dobrim mesecem dni, je tudi tokrat vozil zelo dobro, vendar se mu je zmaga izmuznila iz rok v ciljni ravnini. Lipnik je vknjižil zmago, do tretjega mesta pa je prišel Dejan Ločnikar, ki je prav tako v ciljni ravnini za las oziroma le za 51 tisočink sekunde prehitel edino žensko predstavnico na dirki državnega prvenstva Nino Berlič.

Nina Berlič je bila edina ženska predstavnica na dirkah za državno prvenstvo na Grobniku.

Moramo vedeti, da je cestno hitrostni motociklizem nevaren šport in del tega so tudi padci ter posledično poškodbe, kot smo lahko videli v razredu SSP 600. A za varnost dirkačev vedno dobro poskrbimo, saj na Grobniku deluje hitro odzivna in pripravljena ekipa na take dogodke,

je kratko komentiral zaplet na začetku preizkušnje v razredu supersport 600 Matija Zaletelj, predstavnik organizatorja in hkrati direktor dirke.

Dirke za državno prvenstvo v razredu supersport 300 tokrat ni bilo. Manjkala sta namreč poškodovani Etien Kantar Božič ter tudi Gašper Hudovernik, ki je minuli konec tedna vozil na dirkališču Donnington Park.

Naslednja dirka državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu bo konec avgusta na Madžarskem. Na dirkališču Pannonia Ring se bodo voznice in vozniki znova merili 31. avgusta 2021.

Ključne besede


AMZSdržavno prvenstvocestno hitrostni motociklizemGrobniksuperbikelicencasupersport 300Marko Bolkosupersport 600Domen Lipnik

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

15

Priljubljenost članka

15

Shrani

Delite s prijatelji