Fiferjeva 12. na dirki v Abetoneju

Na vzdržljivostni dirki (enduru), ki je bila v Abetoneju v Italiji, je Slovenijo uspešno zastopala Tjaša Fifer.


Abetone v Toskani je bil prizorišče preizkušnje v hard enduru. V močno izostreni in v podobnih dirkah zelo prekaljeni mednarodni druščini je Tjaša Fifer, ki ima licenco AMZS, vozila v razredu Amater. Ta razred je bil izven konkurence.

Fiferjeva je vozila v razredu Amater.

Voznice in vozniki tega razreda so vozili v kategoriji Mitas Final med tekmovalci, ki so se potegovali za točke svetovnega prvenstva. Neustrašna Slovenka je dirko odpeljala brezkompromisno ter brez strahu in je v svojem razredu pristala na zelo dobrem 12. mestu.

Raven organizacije in tekmovanje sta bila zelo visoka in zahtevna. To je popolnoma nekaj drugega, kot pa dirke na domačih tleh. Vesela sem dobrega rezultata in nore izkušnje. Zadovoljna sem tudi s tem, da sem med ženskami v absolutnem seštevku zaostala le za odlično Španko Sandro Gomez Cantero,

je kratko strnila misli Fiferjeva, ki je v skupnem seštevku kategorije Mitas Final v cilj pripeljala na 29. mestu s časom 2 uri 17 minut 18 sekund in 710 tisočink.

Proga je bila zelo zahtevna in neizprosna.

Tjaša je povedala še, da je tekmovanje izkoristila predvsem za pripravo na ključno preizkušnjo in glavni cilj sezone, dirko Romaniacs 2021, ki bo na sporedu že konec julija. Zdi se, da je v dobri tekmovalni formi, zato lahko pričakuje nov odmeven rezultat, ki bi ji dal še več motivacije za nadaljevanje trdih in napornih treningov.

V cilju se je Fiferjeva veselila dobre vožnje.

Ključne besede


AMZSendurolicencaTjaša Fifer

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji