Novo tekmovanje z električnimi motocikli za mlade motokros upe

Evropska motociklistična zveza (FIM Evropa) skupaj s partnerjema Infront Moto Racing in KTM AG organizira novo motokros tekmovanje z električnimi motorji.


V naslednjih dve letih bodo lahko mladi motokrosisti, ki vozijo z električnimi motorji, vozili v posebnem tekmovanju, ki ga skupaj organizirajo Evropska motociklistična zveza (FIM Evropa), Infront Moto Racing in KTM AG. Gre za tekmovanje z imenom FIM Europe Junior e-Motocross Championship, v katerem bodo lahko sodelovali mladi motokros upi v starosti od 6 do 8 let, ki vozijo na električnih motorjih. Modeli električnih motorjev, ki jih mladi asi lahko vozijo in sodelujejo v tem tekmovanju, so KTM SX-E 5, Husqvarna EE 5 in GASGAS MC-E 5. Tekmovanje bo vsako leto obsegalo pet dirk, ki bodo potekale na prilagojenih progah dirk serije Grand Prix in v enakem formatu. To pomeni proste treninge, nato kvalifikacije ter dve vožnji, ki bosta šteli za  končno uvrstitev na dirki. Tekmovanja se lahko udeležijo samo licencirani vozniki, ki morajo obvezno opraviti vsaj tri dirke. Zmagovalec prvenstva bo dobil ekskluzivno možnost tridnevnega prilagojenega treninga in spoznavanja dirkanja s tovarniškim moštvom, v katerem mu bodo z nasveti na voljo tudi vozniki in spremljevalno osebje, ki se z motokrosom profesionalno ukvarja na najvišji ravni. Prav tako bodo na vsaki dirki mladim motokrosistom na progi na voljo izkušeni in uveljavljeni ter prekaljeni motokros vozniki in asi svetovnega ranga, ki bodo nadebudnim mladim upom sami razkrivali skrivnosti vožnje na progi ali skozi pogovore in analize ob njej. Vsi udeleženci posamezne dirke bodo za spomin prejeli tudi priložnostna darila (kapo, bidon, majico, dežnik...).

Pet predvidenih dirk v letu 2021:

  • 26. september 2021: Mantova (ITA)
  • 3. oktober 2021: Teutschenthal (NEM)
  • 10. oktober 2021: Lacapelle Marival (FRA)
  • 17. oktober 2021: intu Xanadu - Arroyomolinos (ŠPA)
  • 24. oktober 2021: Agueda (POR)

Vsi zainteresirani se lahko prijavite na tej povezavi.

Za vse ostale informacije vam je na na voljo Luka Mežan, vodja področja avto-moto šport, lahko pa za razjasnitev vseh morebitnih nejasnosti pišete tudi na mail sport@amzs.si.

 

Ključne besede


AMZSmotokroslicencaHusqvarnaFIM EvropaInfront Moto RacingKTMGASGASKTM AG

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji