Smola Kastelica v finalu

Konec minulega tedna je v Sarnu potekala tretja dirka evropskega prvenstva v kartingu. Na njej je Slovenijo zastopal Mark Kastelic.


Tretja dirka sezone evropskega prvenstva v kartingu je bila v Sarnu v Italiji. Dirkalna steza dolga dober kilometer in pol, ki se nahaja v bližini Neaplja, je gostila kartiste v razredih OK in OK Junior. V slednjem je bil med 87 prijavljenimi tudi Mark Kastelic, ki je slovenske barve branil z licenco AMZS. Mladi slovenski up kartinga je prišel tokrat do finala, v katerem pa mu je nesreča v sedmem krogu preprečila, da bi dirko tudi končal. Na štartu je bil Kastelic v šestnajsti vrsti. Hitro se je prebil do 25. mesta in nato v sedmem krogu prišel celo do 22. mesta. Potem pa se mu je primerilo trčenje, v katerem se je njegov gokart poškodoval, da je v devetem krogu odstopil. Kastelicu je sicer steza v Sarnu pri srcu in jo dobro pozna. Na prostih treningih in v kvalifikacijskih vožnjah v petek in soboto je nekajkrat odpeljal zelo dobro ter se je med starejšimi in izkušenejšimi vozniki zelo dobro držal. V finale se je sicer uvrstil z 32. mestom, a nato pokazal, da premore veliko potenciala, dokler mu trčenje ni pokvarilo načrtov. Sicer pa je bila finalna vožnja negotova in napeta vse do ciljne črte. V razburljivi končnici je v britanskem obračunu za zmago  Harley Keeble za neverjetni 2 tisočinki sekunde ugnal rojaka Freddieja Slaterja. Slednjemu gre v uteho vodstvo v skupnem seštevku pred zadnjo dirko sezone, Kastelic pa se v tej razvrstitvi nahaja na 53. mestu.

Naslednja preizkušnja evropskega prvenstva v razredu OK Junior, ki bo zadnja v tem tekmovanju, bo potekala od 22. do 25. julija 2021 v Španiji. Vozniki se bodo merili na dirkališču Zuera, ki se nahaja dobrih 20 kilometrov severno od Zaragoze.

Ključne besede


AMZSkartingevropsko prvenstvoMark KasteliclicencaOKJ

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

8

Priljubljenost članka

8

Shrani

Delite s prijatelji