Kastelic brez finala na prvi dirki evropskega prvenstva v kartingu

Belgijski Genk je bil prizorišče prve dirke evropskega prvenstva v kartingu v letu 2021. Barve Slovenije je zastopal Mark Kastelic.


Prva dirka sezone evropskega prvenstva v kartingu je bila v Genku. Belgijsko dirkališče Home of Champions (Dom šampionov) je gostilo merjenja kartistov v razredih OK in OK Junior. V slednjem je med 100 vozniki z licenco AMZS na 1360 metrov dolgi asfaltni stezi dirkal tudi Mark Kastelic. Mladi slovenski up kartinga je imel v soboto v zelo spremenljivih vremenskih razmerah obilo smole. Ker so se nad dirkališčem vseskozi podili deževni oblaki, ki so se izmenjavali s soncem, je bilo zelo težko izbrati ustrezne gume za posamezne vožnje. Posledično je bil zato oprijem na podlago bistveno slabši od pričakovanega, kar je Kastelica, sicer v tej sezoni novinca v razredu OK Junior, pošteno oviralo. Tako ni uspel nadgraditi solidnih petkovih kvalifikacijskih voženj. V soboto je namreč kar dvakrat odstopil. Največ je pokazal in najbolje se je odrezal v zadnji predkvalifikacijski vožnji, ki pa je bila že v nedeljo dopoldne na suhi stezi s polnim oprijemom. Skozi cilj je pripeljal na 12. mestu in pokazal, da premore obilo potenciala. A na koncu ga je doletela kazen, ki ga je drago stala, saj ga je potisnila na 19. mesto. To mu je zaprlo pot v finale, v katerega se je sicer prebilo le 36 voznikov, Kastelicu pa je v ostri mednarodni konkurenci pripadlo skupno 81. mesto v razredu OK Junior. Na najvišji stopnički za zmagovalce je stal Britanec Freddie Slater, drugi je bil Singapurec Akshay Bohra, tretji pa domači matador, Belgijec Ean Eyckmans.

Naslednja dirka evropskega prvenstva v razredu OK Junior bo že konec maja, ko se bodo vozniki merili v francoskem Aunay Les Boisu, nato pa sledita še dve julijski preizkušnji, ki bosta v Sarnu v Italiji in nato še v Zueri v Španiji.

Ključne besede


AMZSkartingevropsko prvenstvoMark Kasteliclicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

31

Priljubljenost članka

31

Shrani

Delite s prijatelji