Poberaj na dirki Trofeo Andrea Margutti na 16. mestu

Nastopili so trije Slovenci: Oskar Poberaj, Matic Preša in Nik Ščulac. Najbolje se je odrezal 10-letni Poberaj.


Dirkališče South Garda v Lonatu v bližini Gardskega jezera je bilo minuli konec tedna prizorišče  že 32. izvedbe dirke Trofeo Andrea Margutti, na kateri so z licenco AMZS barve Slovenije med osemdeseterico voznikov iz 26 držav branili Oskar Poberaj, Matic Preša in Nik Ščulac. Vsi trije so vozili v razredu Mini, najbolje pa se je odrezal Poberaj. V polfinale se je prebil skozi repešaž, nato pa lepo napredoval do 25. mesta in preboja v finalno dirko. V njej je mirno in zbrano izkoriščal napake tekmecev ter na koncu za devet mest popravil izhodiščni štartni položaj. Privozil si je 16. mesto, kar je Poberajev največji uspeh v karieri.

Poberaj vozi v moštvu Jolly Team Karting, v katerem je alfa in omega njegov oče Miha.

Matic Preša, ki je zadnjo aprilsko nedeljo na tej progi imenitno odpeljal dirko serije WSK Super Master, tokrat ni bil tako razpoložen, imel pa je tudi kar nekaj smole. Že na štartu finalne vožnje, v katero se je sicer pognal s 15. pozicije, je imel težave. Nekaj časa je vozil povsem na začelju, nato pa se mu je vendarle uspelo prebiti do 21. mesta. Tretji slovenski predstavnik na dirki v razredu Mini Nik Ščulac pa se skozi repešaž žal ni uspel uvrstiti v finale - drago ga je stala kazen 5 sekund, ki jo je dobil, ker mu je med vožnjo prednji odbijač izskočil iz ležišča.

Mladi Poberaj je bil po dirki vidno zadovoljen.

Ključne besede


AMZSkartingMatic PrešalicencaMiniOskar PoberajNik ŠčulacTrofeo Andrea Margutti

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

14

Priljubljenost članka

14

Shrani

Delite s prijatelji