Štirje Slovenci na dirki WSK Euro v Lonatu

Na karting preizkušnji v sezoni, ki je štela za prve točke serije WSK Euro, je z licenco AMZS nastopila četverica slovenskih voznikov.


Pretekli konec tedna so slovenske barve z licenco AMZS na dirki serije WSK Euro na dirkališču South Garda v Lonatu  branili štrije slovenski dirkači. Trije so tekmovali v razredu Mini, in sicer Aleksandar Bogunović, Matic Preša in Nik Ščulac, Mark Kastelic pa je vozil v kategoriji OKJ.

V najšibkejšem razredu Mini je največ pokazal Aleksandar Bogunović, ki je vozil vseskozi zelo konstantno in ga pri tem ni oviral niti dež, ki je sicer pošteno oteževal pogoje za dirkanje. V finalno dirko se je pognal z desetega štartnega položaja, na koncu pa je ciljno črto prečkal na 9. mestu, s čimer je bil zadovoljen. Potrdil je dobro formo in nakazal, da bi jo lahko morda v nadaljevanju sezone tudi stopnjeval ter se še bolj približal tistim, ki se borijo za najvišja mesta.

Nasmejani Bogunović je bil z 9. mestom zadovoljen.

Dobro je vozil tudi Preša, ki se je prav tako uvrstil v finale, v katerem je ciljno črto prečkal na 16. mestu. Tretji in hkrati najmlajši Slovenec v razredu Mini na dirki v Lonatu, Nik Ščulac, se je prav tako uspel prebiti v finale na 1200 metrski stezi, ki se nahaja v bližini Gardskega jezera. A na koncu je pristal na 32. mestu tudi zaradi kazni, ki jo je dobil, saj mu je med vožnjo prednji odbijač  izskočil iz ležišča.

Preša v "akciji".

V razredu OKJ je vozil Mark Kastelic, ki se je vseskozi solidno meril z izkušenejšimi od sebe, četudi je v kvalifikacijskih vožnjah dvakrat odstopil. Žal je to vplivalo tudi na njegovo štartno mesto in se je v prefinalni skupini A v boj za finale pognal iz ozadja. Čeprav je bilo na stezi obilo vode zaradi padavin, ga ni bilo strah in mu to ni vzelo poguma. Žal pa se mu ni izšlo po željah, saj je odpeljal samo 6 krogov, ker se je zapletel v nesrečo ter dirko predčasno končal. Pristal je na 22. mestu, pet mest za tistim, ki je še vodilo v finalno vožnjo.

Kastelicu se tokrat žal ni izšlo po željah.

Ključne besede


AMZSkartingAleksandar BogunovićMatic PrešaMark KasteliclicencaMiniNik ŠčulacWSK Euro SeriesOKJ

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

9

Priljubljenost članka

9

Shrani

Delite s prijatelji