Sajevec bo vozil v Kramolinu

Češki Kramolin bo po odpovedi preizkušnje minuli konec tedna v Grossheubachu v Nemčiji gostil drugo dirko sezone za točke evropskega prvenstva v trialu.


Letošnja sezona evropskega prvenstva v trialu je okrnjena. Že uvodna preizkušnja v Breal sous Monfrortu v Franciji je bila odpovedana zaradi zdravstveno-varnostnih razlogov, prav tako pa je odpadla tudi dirka v nemškem Grossheubachu. Za skupno razvrstitev bosta tako šteli le dve dirki. Prva je bila konec maja v Cortenovi v Italiji, zdaj pa se bodo tekmovalci v trialu pomerili še v Kramolinu na Češkem. Slovenske barve z licenco AMZS bo zastopal Severin Sajevec.

Želel bi, da ne bi odpadla nobena tekma in da bi lahko odpeljal kompletno vse dirke. Tako sem se tudi vseskozi pripravljal. Žal pa na to nimam vpliva,

je povedal najboljši slovenski voznik triala, ki se je na dirki v Italiji odrezal izvrstno, saj je v svoji kategoriji zasedel odlično tretje mesto.

V Cortenovi je Sajevec osvojil tretje mesto.

Tudi v Kramolin se odpravljam s podobnimi cilji kot v Cortenovo. Želim iztržiti čim boljši rezultat, predvsem pa nabirati mednarodne izkušnje, da jih bom lahko prenašal naprej,

se zaveda pomena nastopa v izostreni mednarodni konkurenci Sajevec, ki proge in terena, na katerem bo potekalo tekmovanje še ne pozna.

Vem, da bo bolj intenzivno in tokrat bolj naporno. V Italiji smo vozili 13 sekcij in dva kroga, tokrat pa bo 10 sekcij in trije krogi. Svoje lahko doda še narava, saj je dan pred dirko napovedan dež. Realno bom tako lahko ocenil stanje šele na dan dirke,

je misli strnil Sajevec, ki je s pomočjo različnih komunikacijskih orodij teren virtualno že pregledal. A kot nam je še zaupal, bo vseeno šele pogled v živo ob skrbnem ogledu posamezne sekcije nakazal, kako se lotiti ovir in zaprek, ki ga v Kramolinu čakajo na različnih delih proge.

Sajevec med premagovanjem ene od sekcij v Cortenovi.

Ključne besede


AMZStrialevropsko prvenstvoSeverin Sajeveclicencadržavni prvak

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji