Sajevec skupno drugi na EP v trialu

Kramolin na Češkem je gostil drugo dirko sezone za točke evropskega prvenstva v trialu. Slovenske barve je z licenco AMZS branil Severin Sajevec.

Sajevec na levi se veseli drugega mesta v skupnem seštevku.
Sajevec na levi se veseli drugega mesta v skupnem seštevku.

Evropsko prvenstvo v trialu se je z okrnjenim številom dirk končalo v Kramolinu na Češkem. Slovenijo je letos v tem tekmovanju premierno zastopal Severin Sajevec, ki se je v njem v kategoriji nad 40 let imenitno odrezal, saj je v skupnem seštevku osvojil izvrstno drugo mesto.

Sajevec na eni od desetih sekcij, ki so jih morali vozniki prevoziti trikrat.

Preizkušnja v Kramolinu je bila sicer izjemno zahtevna. Obsegala je namreč 10 sekcij in kar tri kroge, ki jih je bilo potrebno odpeljati v petih urah in pol, kar je bilo zelo naporno. Najboljši slovenski voznik triala ni bil optimalno pripravljen, za nameček pa je imel še tehnične težave z ročico sklopke. Kljub temu se je boril po najboljših močeh ter iz sebe in motorja iztisnil vse, kar je v danih pogojih lahko.

Z vožnjo nisem najbolj zadovoljen, ampak sem imel težave s počutjem. V prvem krogu sem močno padel in imel nato tehnične težave. Sicer pa sem nabral veliko novih izkušenj. Letos je zaradi situacije s covidom sezona krajša: namesto štirih sta bili samo dve dirki, tako da sem imel nekoliko manj časa, da se privadim na vse skupaj. Hvaležen sem za premagane izzive in nove izkušnje,

je na kratko strnil misli Sajevec po koncu tekmovanja v Kramolinu, na katerem je pristal na tretjem mestu, a to je bilo dovolj, da je v skupnem seštevku v premierni sezoni med evropskimi vozniki triala zasedel odlično drugo mesto.

Neprecenljive izkušnje iz Kramolina bo lahko Sajevec prenašal na mlajše, ki jim posveča veliko časa.

Ključne besede


AMZStrialevropsko prvenstvoSeverin Sajeveclicencadržavni prvak

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

4

Priljubljenost članka

4

Shrani

Delite s prijatelji