Marčič deseti na Madžarskem

Na četrtem Baja Rallyju sezone za svetovno prvenstvo je z licenco AMZS vozil tudi Simon Marčič, ki je zahtevno preizkušnjo končal na desetem mestu.

Marčič pod šotorom pred enim od štartov etap. (Foto/Denis Janežič)
Marčič pod šotorom pred enim od štartov etap. (Foto/Denis Janežič)

Letošnje svetovno prvenstvu v Baja Rallyju oziroma vztrajnostnem in vzdržljivostnem rallyju na motociklih obsega sedem dirk. Pravkar izpeljana na Madžarskem v okolici mesta Varpalota, ki se nahaje med Vezspremom in Szekesfehervarjem, je bila četrta po vrsti, z licenco AMZS pa se jo je udeležil tudi Simon Marčič. Tridnevno naporno dirkanje z navigacijo po sila nepreglednih panonskih ravnicah in globelih v bližini jezera Balaton je zahtevalo odlično fizično pripravljenost ter seveda brezhiben motor.

Slovneski predstavnik med eno od zahtevnih etap. (Foto/Denis Janežič)

Slovenski predstavnik je tekmovanje začel dobro in je bil po prvem dnevu na zelo dobrem 8. mestu. Drugi dan dirke so organizatorji najprej na progo spustili tekmovalce s štirikolesniki in ti so povsem razrili mehko pot, ki jo je prešnji dan namočil dež, zato so imeli motociklisti v blatu in z globokimi luknjami ter lužami posejani trasi izjemno težko nalogo.

Navigacijsko so nam organizatorji malce ponagajali. Bilo je namreč zelo dvoumno sestavljeno in na ta račun sem dobil kar 19 minut kazni, ki se jih potem nisem več mogel znebiti,

je povedal Marčič, ki pa se je v zelo težkih razmerah v soboto vseeno dobro znašel in zadržal mesto med deseterico v svoji kategoriji.

Navigacija je skrivala nekaj pasti, ki so Marčiča drago stale. (Foto/Denis Janežič)

Zaradi težav motociklistov so nato zadnji dan v nedeljo, podobno kot tudi v soboto, odpovedali eno od etap za voznike na dveh kolesih in so tako odpeljali le eno namesto načrtovanih dveh.

Nisem zadovoljen z rezultatom, a v okrnjeni dirki nisem imel možnosti, da bi sobotni zaostanek nadomestil, več pa pač ni šlo,

je še dodal Marčič, ki se namereva s tekmeci spopasti vsaj še na dveh Baja Rallyjih svetovnega prvenstva letos, če ne bo prišlo morebiti do odpovedi vsled poslabšanja covidnih razmer, zato bo lahko tudi popravil končni rezultat, ki ga je dosegel na Madžarskem, kjer je v cilju končal na solidnem desetem mestu.

Na posameznih odsekih je bilo tudi kar nekaj gledalcev. (Foto/Denis Janežič)

Ključne besede


AMZSrallysvetovno prvenstvolicencaSimon Marčič

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji