Kastelic tokrat deveti

Italijanska Adria je od četrtka 12. pa do nedelje 15. avgusta 2021 gostila drugo dirko prvenstva FIA Academy Trophy. Z licenco AMZS je slovenske barve branil zelo obetavni Mark Kastelic.


Druga od treh dirk prvenstva FIA Academy Trophy je bila na dirkališču Adria, udeležilo pa se jo je 44 voznikov, med katerimi je z licenco AMZS Slovenijo zastopal Mark Kastelic. Slovenski voznik je vse dni preizkušenj vozil zelo dobro in ni veliko zaostajal za najboljšimi ter si je zanesljivo privozil nastop v finalu.

Kvalifikacije so bile kar naporne, sicer sem se na dveh vožnjah uspel uvrstiti na tretji mesti, na eni pa sem bil diskvalificiran. Ne vem sicer, kje sem naredil napako. Zaradi "nevarne vožnje" sem si nabral veliko kazenskih točk, a celo dirkač, ki naj bi ga ogrožal z nevarno vožnjo, je dejal, da ni bilo nič posebnega in da je šlo za klasični karting manever, ki jih vidimo na vsaki dirki nešteto. Finalno dirko sem tako začel s 27. mesta, a potem mi je šlo odlično,

je bil nad diskvalifikacijo v eni od voženj presenečen Kastelic. Čeprav ni imel dobrega izhodišča, saj je z gokartom stal šele v 14. vrsti, mu to ni vzelo poguma. Tekmecev se je lotil sila motiviran. V zelo vročih vremenskih razmerah jih je na peklensko razgretem asfaltu imenitno prehiteval. V cilj je pripeljal na 9. mestu in v finalni vožnji v skupno dvajsetih krogih napredoval kar za 18 mest.

Kastelic (št. 531) se je dobro spopadel s tekmeci, vročino in razbeljenim asfaltom.

V določenih krogih je prehitel kar po dva tekmeca. In to v tako težkih pogojih. Mark je bil naravnost odličen, na koncu mu je zmanjkal kakšen krog pa bi dirko lahko končal tudi med prvo peterico, tako hiter je bil. Res škoda zaradi nerazumljive odločitve odgovornih o diskvalifikaciji na eni od voženj. Če bi finale začel višje, bi se zagotovo uvrstil med najboljše tri,

pa je bil po dirki prepričan Markov oče Robert Kastelic. S sedmimi točkami v tekmovanju FIA Academy Mark Kastelic zdaj zaseda osemnajsto mesto med 49 prejemniki točk.

Nasmejani Kastelic je bil z 9. mestom zadovoljen.

Zadnja dirka prvenstva FIA Academy Trophy bo 5. septembra v Kristianstadu na Švedskem.

Ključne besede


AMZSkartingMark KastelicFIA Academy Trophylicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

63

Priljubljenost članka

63

Shrani

Delite s prijatelji