Remše na grobniškem dirkališču deveti in deseti

Na peti dirki svetovnega prvenstva prikoličarjev, ki je bila na dirkališču Grobnik, je z licenco AMZS slovenske barve zastopal Janez Remše.


Najboljši vozniki prikoličarjev so imeli na sporedu peto dirko za točke svetovnega prvenstva. Odvijala se je na nam bližnjem in zelo znanem dirkališču nad Kvarnerskim zalivom in na njej je nastopil tudi Janez Remše s sovoznikom Manfredom Wechselbergerjem. V ostri mednarodni konkurenci se je slovenko-avstrijska dvojica dobro borila s tekmeci. Sobotne kvalifikacije sta Remše in Wechselberger končala na 10. mestu.

V ovinkih sva hitra, izgubljava pa na ravnini in ne vem, čemu je tako. Poiskati morava to težavo in morda bo potrebno celo zamenjati motor,

je po kvalifikacijah povedal nekoliko zaskrbljeni Remše. V prvi od dveh dirk sta vozila zelo dobro in bila dolgo časa v boju za osmo mesto, a izjemno napadalni dvojec Claude Vinet/Melanie Farnier ju je malce pred koncem prehitel in slovensko-avstrijskemu dvojcu je pripadlo 9. mesto z minimalnim zaostankom za Francozoma. V nedeljo Remšetu z avstrijskim sovoznikom ni šlo tako dobro. Imela sta kar nekaj težav na stezi z menjalnikom, zato sta se za kratek čas ustavila tudi v boksih, na koncu pa v cilj pripeljala na 10. mestu. Vseeno sta v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo prišla do novih točk. V soboto sta jih osvojila 7, v nedeljo pa 6, skupaj torej 13, kar jima je na dirki prineslo skupno 10. mesto.

Šesta od skupno osmih načrtovanih dirk svetovnega prvenstva prikoličarjev v letu 2021 bo v terminu med 1. in 3. oktobrom 2021 v Nemčiji. Gostilo jo bo dirkališče Motorsport Arena v Oscherslebnu.

Ključne besede


AMZSprikoličarjicestno hitrostni motociklizemJanez RemšeGrobniksvetovno prvenstvolicencaManfred Wechselberger

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji