V Lonatu Ščulac in Poberaj v finalu

Četverica slovenskih voznikov kartinga je minuli konec tedna z licencami AMZS tekmovala na prvi dirki WSK Open Cup, ki je bila v Lonatu.


Vozniki kartinga so v državnem prvenstvu Slovenije končali sezono, zato pa je še vedno sila živahno na mednarodnih prizoriščih. Na dirkališču South Garda v Lonatu, ki je v bližini Gardskega jezera, so se štirje slovenski predstavniki potegovali za čim boljše uvrstitve v tekmovanju WSK Open Cup. V razredu Mini so vozili Oskar Poberaj, Nik Ščulac in Aleksandar Bogunović, Mark Kastelic pa je dirkal v kategoriji OK.

V razredu mini je tekmovalo več kot 100 voznikov.

V kvalifikacijskih vožnjah je v najnižjem razredu sodelovalo več kot 100 voznikov. Bogunović se je prebil do polfinala, v katerem pa se mu ni uspelo prebiti na zaključno, finalno dirko. Zato pa sta bila uspešnejša Poberaj in Ščulac. Prvi si je privozil tudi zelo dobro izhodišče, saj je zasedel v 6. mesto v polfinalni vožnji, drugi pa je bil v finalu na štartu v 11. vrsti. Na koncu je Ščulac v cilj pripeljal na 26. mestu, Poberaj pa je bil 32., saj je prejel tudi kazen med vožnjo zaradi kontakta s tekmecem, vsled česar mu je prednji odbijač izskočil iz ležišča. Kastelic je v ostri konkurenci voznikov razreda OK prišel do polfinala, v katerem pa se je njegova dirka končala žal že v prvem krogu.

Oskarja Poberaja je  v finalu drago stala kazen, ki jo je prejel.

Druga dirka tekmovanja WSK Open Cup, ki bo hkrati tudi zadnja, bo izpeljana na dirkališču Adria. Prve aktivnosti na progi se bodo začele 30. septembrom 2021, končale pa s finalno preizkušnjo 3. oktobra 2021.

Ključne besede


AMZSkartingAleksandar BogunovićMark KasteliclicencaMiniOskar PoberajNik ŠčulacOK

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

3

Priljubljenost članka

3

Shrani

Delite s prijatelji