Enej Krševan bo vozil na mednarodnih prizoriščih

Mladi up slovenskega hitrostnega motociklizma Enej Krševan bo v prihodnje v italijanskem moštvu vozil v prvenstvu Hawkers European Talent Cup, ki poteka na Pirenejskem polotoku.


Enej Krševan je s svojimi vožnjami v slovenskem državnem prvenstvu in na dirkah italijanskega državnega prvenstva (CIV) pošteno opozoril nase. V slednjem je vozil motor Aprillia RS 250 SP2 ter zasedel 4. mesto v skupnem seštevku, z drznimi vožnjami in predstavami pa je navdušil Pierfrancesca Pilerija, ki ga je povabil v svoje moštvo Team Pileri 22. Italijanski lastnik moštva je bil sicer nekaj let odsoten z mednarodne motošportne scene, pred leti pa je imel med drugim pod okriljem tudi Fausta Gresinija, Lorisa Capirossija, Alexa Barrosa in še nekatere druge voznike, znan pa je po tem, da ima dober nos za odkrivanje mladih nadarjenih dirkačev. Enej je bil pod njegovim budnim očesom že nekaj časa, avgusta letos pa je dobil ponudbo, da bi v naslednji sezoni vozil za Team Pileri 22. Po kratkem posvetu z očetom Davidom dileme ni bilo.

Pogoji sodelovanja so takšni, da nismo niti malo oklevali, da ponujenega ne bi sprejeli,

je nasmejan in zadovoljen povedal Enejev oče, David Krševan.

Eneja Krševana v letu 2022 čaka velik izziv in dokazovanje v prvenstvu CEV HETC.

V letu 2022 bo tako 14-letni motociklist iz Ajdovščine dirkal v Hawkers European Talent Cup (CEV HETC) tekmovanju, ki poteka pod okriljem Dorne. Dirkal bo na motorju Honda NSF 250 R, večina preizkušenj pa se odvija na Pirenejskem polotoku in jih gostijo v motociklističnem športu uveljavljena dirkališča Estoril, Valencia, Jerez, Aragon in druga. Enej bo imel priložnost, da preizkuša znanje ter se meri z nadarjenimi vozniki, ki ne prihajajo samo iz Evrope, ampak tudi iz Južne Amerike, Južne Afrike, Azije in Avstralije. To tekmovanje pomeni pravzaprav prve korake na svetovni mednarodni cestnohitrostni motociklistični sceni, ki nato najboljšim počasi odpira vrata proti elitnim razredom ter ponuja veliko možnosti za napredovanje.

Ključne besede


cestno hitrostni motociklizemEnej Krševanmotociklizem

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

39

Priljubljenost članka

39

Shrani

Delite s prijatelji