Jan Pancar v leto 2022 s svojim moštvom

Slovenski motokrosist Jan Pancar bo v novi sezoni na domačih in mednarodnih dirkah vozil v novoustanovljenem moštvu TEM JP253.

Jan Pancar v leto 2022 vstopa z lastnim moštvom TEM JP253.
Jan Pancar v leto 2022 vstopa z lastnim moštvom TEM JP253.

Jan Pancar se je po koncu motokros sezone razšel z ekipo KTM Racestore, s katero je sodeloval v preteklih dveh letih na dirkah svetovnega prvenstva v razredu MX2. Leta 2020 je sezono končal s 115 točkami na 20. mestu, to mesto pa je osvojil tudi letos, a je bero točk dvignil na številko 136. V letu 2022 bo z licenco AMZS vozil za novoustanovljeno moštvo TEM JP253, nad katerim pa bo skrbno bdel kar sam. Preden se je odločil za ta korak, je imel na mizi tri resne ponudbe, a je po tehtnem premisleku vse zavrnil ter se podal na samostojno pot, ki nikakor ne bo lahka. A v preteklih letih si je med najboljšimi motokrosisti sveta v razredu MX2 nabral dovolj izkušenj, da bo lahko dobro pripravljen ustrezno reševal morebitne zagate, s katerimi se bo srečeval na relativno novi poti. Odgovornost bo zdaj v veliki meri še bolj na njegovih ramenih, saj bo zanesljivo želel čimbolj upravičiti vložek sponzorjev, ki so mu omogočili, da se bo lahko tudi v prihodnje dokazoval na različnih motokros progah širom sveta med svetovno elito.

Ključne besede


AMZSmotokrosJan Pancarsvetovno prvenstvoMX2licencaTEM JP253

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

17

Priljubljenost članka

17

Shrani

Delite s prijatelji