V Lonatu Bogunović in Poberaj v finalu

Slovenska voznika Aleksandar Bogunović in Oskar Poberaj vozila na dirki WSK Champions Cup, ki je bila na progi South Garda v Italiji.


Slovensko državno prvenstvo v kartingu se bo predvidoma začelo čez dober mesec dni s prvo dirko v Jesolu v Italiji, mednarodne preizkušnje v novi sezoni pa so že v teku. Na eni od njih, in sicer na dirki WSK Champions Cup, sta z licenco AMZS vozila tudi Aleksandar Bogunović in Oskar Poberaj. Bogunović bo v letu 2022 dirkaško formo preverjal in kalil v močnejšem razredu OK Junior z ekipo DPK Racing. Premierni nastop v Lonatu se je zanj iztekel imenitno. V konkurenci med 34 vozniki je prišel do finala, v katerem je presenetil vse in nepričakovano zasedel 7. mesto. V novi sezoni za Bogunovića skrbi nekdanji odlični hrvaški voznik Marijan Grobenski, ki v mlademu slovenskemu dirkaču vidi velik potencial.

Za Aleksandra Bogunovića v razredu OKJ skrbi novi trener Marijan Grobenski.

Tudi Poberaj v finalu

V kategoriji mini se je na dirkališču South Garda preizkusil tudi Poberaj, ki vozi za ekipo Jolly Team Karting Klub, in prav tako prišel v finale. Imel pa je zelo težko delo, saj se je za uvrstitev v finalno vožnjo potegovalo kar 92 voznikov. Vseeno je z vsemi vožnjami opravil dovolj dobro, da mu je to prineslo 32. štartno mesto v finalu, v katerem je nato ciljno črto prečkal na 30. mestu in zadovoljen končal dirkaški konec tedna na severu Italije v neposredni bližini Gardskega jezera.

Oskar Poberaj se je v ostri konkurenci 92 voznikov v kategoriji mini prebil v finale.

Ključne besede


AMZSkartingAleksandar BogunovićlicencaMiniOskar PoberajWSK Champions CupOKJ

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji