Matej Žagar z "wild cardom" na dirki svetovnega prvenstva speedwayu

Najboljši slovenski voznik speedwaya Matej Žagar bo 30. aprila s povabilom organizatorja vozil prvo dirko nove sezone svetovnega prvenstva, ki bo v Goričanu na Hrvaškem.


Sezona svetovnega prvenstva v speedwayu se začenja 30. aprila. Uvodna preizkušnja bo v bližnjem Goričanu na Hrvaškem in na njej bo s povabilom organizatorja skušal čim višje poseči tudi Matej Žagar (AMTK Ljubljana). Slovenski navijači, ki so v preteklih sezonah pogrešali dirke za svetovno prvenstvo v bližnji okolici, bodo lahko po večletnem premoru spet imeli priložnost obiskati speedway dirkanje na najvišji ravni na stadionu Millenium. 

Organizatorji znajo v Goričanu pripraviti spektakel, ki je vselej dobro obiskan. Žagar ima na to prizorišče zelo lepe spomine.

Lepi spomini

Žagar si v lanski sezoni s 13. mestom v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo ni uspel zagotoviti obstanka med elito. Zato bo tokrat verjetno zelo motiviran.

Izredno sem vesel povabila organizatorja za Grand Prix Hrvaške. Na stadionu v Goričanu sem se vedno dobro počutil in dosegel veliko lepih rezultatov. Vse navijače vabim, da se vidimo na dirki 30. aprila,

je povedal Žagar, ki ima na dirkanje v Goričanu veliko lepih spominov. Nazadnje je tukaj vknjižil dve zmagi na dirkah Grand Prix Challenge v letih 2019 in 2020 ob bučni podpori občinstva. Nastopu na kvalifikacijski dirki v lanski sezoni, ki je bila znova prav na tem prizorišču, se je moral zaradi poškodbe odpovedati.

V AMZS smo zelo veseli, da je najboljši slovenski speedwayist Matej Žagar dobil priložnost, da na dirki za svetovno prvenstvo v Goričanu znova pokaže svoje mojstrstvo. Čeprav mu lani ni uspelo zadržati statusa med svetovno elito, smo prepričani, da Matej na tej ravni tekmovanj še ni rekel zadnje besede. Upamo, da bo svoje bogate izkušnje iz dolgoletne kariere dobro unovčil, še zlasti, ker gre za dirkališče, kjer se je v preteklosti že veselil zelo pomembnih in prestižnih zmag. AMZS in Slovenija bosta imela na uvodni dirki SGP še enega predstavnika. V vlogi rezerve bo mladi Nick Škorja, ki doslej na tej ravni tekmovanj še ni imel veliko možnosti za nabiranje izkušenj, zato bo to zanj zagotovo dobra priložnost. Dirka v naši neposredni soseščini pa bo vsekakor poslastica tudi za številne slovenske ljubitelje speedwaya, zato se bodo na stadionu Millenum zagotovo zbrali v lepem številu,

je povedal Luka Mežan, vodja področja avto moto šport AMZS.

Številni slovenski ljubitelji speedwaya se nadejajo dobrih voženj Žagarja, ki je vesel, da bo na dirki nastopil s povabilom organizatorja. 

Matej Žagar je naš stari znanec in športni prijatelj. Veseli smo, da bo naš predstavnik in bo vozil s povabilom organizatorja. Sam sem dirkal z njegovim očetom, moj sin Jurica in Matej pa sta bila tekmeca na stezi vrsto let. Progo dobro pozna in zelo smo zadovoljni, da ga bomo spet videli voziti,

je misli strnil tudi Zvonko Pavlic, ki je eden glavnih organizatorjev dirke v Goričanu, na kateri bo v vlogi tehničnega direktorja tudi Izak Šantej. 

Ob Mateju smo na dirko v vlogi rezerve povabili tudi Nicka Škorjo, ki ga dobro poznamo in upamo, da bo kmalu postal standardni član elitne Speedway Grand Prix druščine. Upamo, da bodo to prepoznali tudi številni slovenski ljubitelji speedwaya, ki se radi udeležujejo dirk, ki jih prirejamo že vrsto let, in jih tudi tokrat vabimo na ogled v Međimurje,

pa je povedala Darija Pavlic, ki prav tako vestno skrbi, da priprave na organizacijo zahtevnega dogodka nemoteno tečejo brez večjih težav in zapletov.

Nov promotor tekmovanja

Serija Speedway Grand Prix se z dirko na Hrvaškem začenja v sveži preobleki. Pod okriljem novega promotorja tekmovanja Discovery Sports Events bo letos na sporedu 11 dirk za točke svetovnega prvenstva. Barve AMZS bo poleg Žagarja v vlogi rezerve zastopal tudi Nick Škorja (AMD Krško). Oba sta progo v Goričanu preizkusila tudi v začetku letošnje sezone v sklopu spomladanskih priprav, v zadnjih dneh pa sta Žagar v poljski ligi in Škorja na odprtem prvenstvu Italije že okusila tekmovalno sezono.

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSGrand PrixNick ŠkorjaspeedwaySGPsvetovno prvenstvosvetovno prvenstvo v speedwayulicencaIzak ŠantejGoričan

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

34

Priljubljenost članka

34

Shrani

Delite s prijatelji