Remše na prvi dirki svetovnega prvenstva prikoličarjev v Le Mansu

Na uvodni preizkušnji za točke svetovnega prvenstva cestno hitrostnih prikoličarjev se je preizkusil tudi slovenski voznik Janez Remše s sovoznikom Manfredom Wechselbergerjem.


Francoski Le Mans je bil v prekrasnem sončnem vremenu od četrtka 14. aprila pa do sobote 16. aprila prizorišče prve dirke svetovnega prvenstva za cestno hitrostne prikoličarje. Z licenco AMZS se je na dirkališču Bugatti, na katerem vozijo tudi slovito vzdržljivostno dirko 24 ur Le Mansa, preizkusil Janez Remše s sovoznikom Manfredom Wechselbergerjem. Slovensko-avstrijska naveza je na prostih treningih in v kvalifikacijah pokazala, da je dobro pripravljena na izzive nove sezone. Petkov štart prve vožnje za točke svetovnega prvenstva se jima je dobro posrečil in kar nekaj časa sta vozila na 8. mestu. Potem pa je Remšeta povsem nepričakovano zagrabil hud krč na nogi in prisiljen je bil odpeljati v bokse. Z dvem krogoma zaostanka se je posadka nato vrnila na progo ter ciljno črto na koncu prečkala na 13. mestu. Prvo mesto je sicer osvojila posadka Todd Ellis/Emmanuelle Clement.

Dobra popotnica za Assen

V sobotno drugo vožnjo se je dvojec Remše/Wechselberger podal odločen popraviti, kar je zamudil na petkovi uvodni vožnji sezone. Štart je bil podoben petkovem, prav tako pa tudi vožnja. Tokrat k sreči slovensko-avstrijska posadka ni imela večjih problemov ali težav. Kar nekaj časa je bila sedma, v cilj pa je potem pripeljala na 9. mestu. Petkovim trem točkam je dodala še sobotnih sedem točk za skupni seštevek točkovanja za svetovno prvenstvo, kar je lepa popotnica za preostalih sedem preizkušenj, kolikor jih je še na sporedu v letu 2022 v tekmovanju najvišje ravni cestno hitrostnih prikoličarjev. Sobotno vožnjo je sicer dobila švicarska posadka Markus Schlosser/Marcel Fries, po prvi dirki pa sta v točkovanju za svetovno prvenstvo v vodstvu petkova zmagovalca Ellis/Clement.

Druga preizkušnja svetovnega prvenstva cestno hitrostnih prikoličarjev od skupno osmih načrtovanih bo na Nizozemskem v Assnu. Treninge, kvalifikacije in dve vožnji za točke skupnega seštevka za svetovno prvenstvo bodo na dirkališču TT Assen, ki mu številni ljubitelji pravijo tudi "katedrala motociklizma", izpeljali med 22. in 24. aprilom 2022.

Ključne besede


AMZSprikoličarjicestno hitrostni motociklizemJanez RemšeRemše Racingsvetovno prvenstvolicencaManfred Wechselberger

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

16

Priljubljenost članka

16

Shrani

Delite s prijatelji