Pred cestno hitrostnimi motociklisti druga dirka državnega prvenstva

Dirkališče Grobnik na Hrvaškem bo v sredo 27. aprila 2022 gostilo drugo preizkušnjo državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu v razredih supersport 600 in superbike.

Aleš Brzin na enem od ovinkov na dirkališču Pannonia Ring.
Aleš Brzin na enem od ovinkov na dirkališču Pannonia Ring.

Druga dirka državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu bo na dirkališču Grobnik nad Reko na Hrvaškem. Začetek sezone na Madžarskem na progi Pannonia Ring je bil zanimiv, saj je postregel z napetim dogajanjem na stezi, v katerega so bili vključeni tudi nekateri novi obrazi. Ker bo druga dirka na praznični dan 27. aprila, se organizator dirke Društvo 2nRace nadeja dobrea obsika preizkušnje na Grobničkem polju.

Seveda se veselimo vnovičnega dirkaškega dneva. Prva dirka je ponudila pestro dogajanje na in ob progi. Grobnik je med Slovenci tudi najbolj poznano in najbolj priljubljeno dirkališče, kar nam daje upanje, da bo tako na kot ob progi več dirkačev, ki bi se radi preizkusili na pravem dirkališču,

je povedal Matija Zaletelj iz 2nRace, ki bo tudi tokrat opravljal funkcijo direktorja dirke. Vremenska napoved za zdaj za dirkače ni prijetna, saj so za sredo v tem delu Hrvaške napovedane padavine (dež). A za voznice in voznike z licencami AMZS, ki vozijo v državnem prvenstvu Slovenije, to najbrž ne bo ovira, ampak samo dodatni izziv, ki bi lahko še bolj popestril dogajanje na progi.

Ostra konkurenca

Da bo letošnje prvenstvo sila zanimivo in napeto, je pokazala že dirka na Pannonia Ringu. Nekateri novinci so namreč poskrbeli, da se je konkurenca za najvišja mesta pošteno zaostrila. V razredu supersport 600 je bil branilec naslova Enej Logar (AMD Domžale) drugi za Grego Žustom (Društvo 2nRace), na tretje mesto pa se je prebil Sašo Pečelin (Društvo 2nRace). Slednja sta novinca v državnem prvenstvu, sicer pa že stara znanca s cestno hitrostnih dirkališč. Za boljše uvrstitve se bodo verjetno tokrat potegovali predvsem Bor Klemenc (AMD Trebnje), Miha Slatinšek in Domen Lipnik (oba Društvo 2nRace). Na prvi preizkušnji sezone niso dosegli lastnih zastavljenih ciljev in še posebej Lipnik bi znal po težavah z elektroniko na Madžarskem tokrat pokazati zobe.

Sašo Pečelin je na prvi dirki na Madžarskem zasedel tretje mesto.

Tarča bo Senekovič

Tudi v razredu superbike je nekaj novih dirkačev v tej sezoni, ki so takoj pokazali, da so iz pravega dirkaškega testa. Zelo dober je bil povratnik in v preteklosti večkratni državni prvak Albin Štern (AMD Kranj), ki je pokazal, da je potrebno nanj sila resno računati. Na uvodni dirki je demonstriral izvrstne vožnje, s katerimi lahko tudi na Grobniku konkurira bistveno mlajšim tekmecem v lovu na zmagovalne stopničke ali celo zmago. V vlogi favorita bo zmagovalec na Pannonia Ringu Aleš Senekovič (ŠD ST Lendava), v lovu nanj pa bi ob Šternu lahko morda na vrh zmagovalnega odra posegel tudi Aleš Brzin (AMD Trebnje). Nevarni v boju za stopničke pa bodo bržčas tudi fantje, ki so se na prvi dirki sezone zvrstili od četrtega mesta navzdol ter morda tudi kakšen novi voznik, ki bo prišel na Grobnik ter se preizkusil v superbike druščini, ki se poteguje za naslov državnega prvaka v letu 2022.

Izkušeni Albin Štern se je izvrstno odrezal na uvodni dirki sezone na Madžarskem.

Naslednja dirka državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu bo v nedeljo 19. junija na Slovaškem na dirkališču Slovakia Ring. Nato si sledijo še tri preizkušnje: najprej v začetku avgusta znova na Slovakia Ringu, potem v začetku septembra v Brnu, prvenstvo pa se bo končalo ob koncu drugega tedna v oktobru na grobniškem dirkališču. Podroben koledar dirk državnega prvenstva v razredih supersport 600 in superbike najdete na tej povezavi.

Ključne besede


AMZSdržavno prvenstvocestno hitrostni motociklizemGrobniksuperbikelicenca2n'racesupersport 600

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

8

Priljubljenost članka

8

Shrani

Delite s prijatelji