V Assnu dirkal tudi Janez Remše

Druga dirka svetovnega prvenstva cestno hitrostnih prikoličarjev je bila na Nizozemskem, slovenske barve z licenco AMZS pa je branil Janez Remše s sovoznikom Manfredom Wechselbergerjem.


Nizozemski Assen velja med ljubitelji moto športa za "katedralo motociklizma". Od petka 22. aprila pa do nedelje 24. aprila so na sloviti  progi vozile tudi posadke, ki tekmujejo v svetovnem prvenstvu cestno hitrostnih prikoličarjev in med njimi je bil znova tudi Janez Remše. Slovenski dirkač je s sovoznikom Manfredom Wechselbergerjem želel nadgraditi rezultat s prve dirke sezone, ki je bila v Le Mansu. A slovensko-avstrijska posadka je imela tokrat veliko smole in je sobotno prvo vožnjo izpustila, saj jo je motorju zagodla elektronska okvara. Prva sta sicer ciljno črto prečkala Švicarja Markus Schlosser in Marcel Fries. V nedeljo je motor dobro deloval in posadka Remše/Wechselberger je v cilj pripeljala na 10. mestu ter si privozila nove točke v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo. Prvo mesto pa si je na nedeljski vožnji privozila angleško-francoska kombinacija Todd Ellis/Emmanuelle Clement, ki je po dveh dirkah sezone tudi v vodstvu v skupnem seštevku točkovanja za naslov svetovnega prvaka v cestno hitrostnem motociklizmu med prikoličarji.

Tretja preizkušnja svetovnega prvenstva cestno hitrostnih prikoličarjev od skupno osmih načrtovanih bo v Belgiji. Gostil jo bo Spa-Francorchamps, kjer bodo treningi, kvalifikacije in dve vožnji za točke skupnega seštevka opravili med 2. in 4. junijem 2022.

Ključne besede


AMZSprikoličarjicestno hitrostni motociklizemJanez RemšeRemše Racingsvetovno prvenstvolicencaManfred Wechselberger

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

7

Priljubljenost članka

7

Shrani

Delite s prijatelji