V Divači Dan motošportov in Minimoto test day

V petek, 17. junija 2022, bosta v Divači potekala zanimiva dogodka za vse velike in male ljubitelje motošporta – Dan motošportov in Minimoto test day.


Dan motošportov je namenjen predvsem otrokom in mladim, ki bi radi spoznali slovenske dirkače in državne prvake v cestno hitrostnem motociklizmu in trialu. Spoznati bo mogoče slovenske dirkače, med katerimi so šele začetniki in dirkajo prvo leto, večina pa jih je že uveljavljenih in dirka že kar nekaj let. Med njimi sta tudi dirkač in podjetnik, ki zre v prihodnost in je v Sloveniji naredil prvi električni dirkaški motor, ter mladi up slovenskega motošporta, ki se vztrajno bliža MotoGP prvenstvu.

Dirkači bodo mladim, pa tudi malo starejšim, predstavili svoje videnje motorjev, vožnje po cesti in vožnje po stezi. Spregovorili bodo o svojih začetkih, pričakovanjih in pogledu na dirkanje. Delili bodo svoje izkušnje in nasvete za vožnjo po cesti. 

Več o Dnevu motošportov

Minimoto test day je odlična priložnost za prvo spoznavanje z minimotom. Na poligonu bodo prisotni inštruktorji, ki bodo otroka varno popeljali v svet motociklov. Obvezne so prijave po e-pošti sport@amd-divaca.si, da lahko otroku pravočasno zagotovijo primeren kombinezon. Brezplačen dogodek je primeren za otroke, stare od 5 do 12 let. Eden od pogojev je, da znajo voziti kolo.

Prijave na Minimoto test day so odprte do 15. junija 2022

Oba dogodka bosta od 16.30 do 19. ure potekala na parkirišču pri Zdravstveni postaji v Divači.  

Ključne besede


minimotomotošportcestno hitrostni motociklizemdirkanje

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

9

Priljubljenost članka

9

Shrani

Delite s prijatelji