Finale evropskega prvenstva parov v speedwayu bo brez Slovenije

Nagyhalasz je bil prizorišče kvalifikacijske dirke evropskega prvenstva v speedwayu za pare. Slovenijo sta zastopala Matic Ivačič in Nick Škorja.

Reprezentanca, ki je v Nagyhalaszu zastopala Slovenijo v kvalifikacijah parov za finale evropskega prvenstva.
Reprezentanca, ki je v Nagyhalaszu zastopala Slovenijo v kvalifikacijah parov za finale evropskega prvenstva.

Slovenska voznika Matic Ivačič in Nick Škorja sta z licencama AMZS na Madžarskem vozila kvalifikacijsko dirko evropskega prvenstva parov. V ostri mednarodni konkurenci reprezentanc Latvije, Poljske, Finske, Češke, Ukrajine in Madžarske je slovenska dvojica tekmovanje začela že v prvi vožnji dneva. Latvijca sta bila boljša in sta osvojila prvi dve mesti, Ivačič pa je s tretjim mestom osvojil prvo točko. Slovenca sta bila drugič na progi v peti vožnji, njun tekmec pa sta bila finska voznika. Ivačič je suvereno prvi prišel v cilj, Škorja pa je zasedel tretje mesto. V deveti vožnji sta bila nasprotnika slovenskega para Poljaka, ki sta bila prehitra, da bi ju lahko Ivačič in Škorja ogrozila na prvih dveh mestih. Škorja je v cilj pripeljal tretji in Sloveniji je imela na polovici tekmovanja po treh nastopih skupno šest točk, Latvijci in Čehi so jih imeli po 14, Poljaki pa 9.

Oglas
Oglas
Nick Škorja (levo) je zbral devet, Matic Ivačič (desno) pa šest točk, kar je prineslo skupno šesto mesto. V sredini selektor Gregor Arnšek.

Premalo točk za uvrstitev v finale

Četrtič sta se Ivačič in Škorja na progo podala v dvanajsti vožnji. Njuna nasprotnika sta bila Čeha, ki sta na koncu v cilju zasedla prvo in tretje mesto, Škorji pa je pripadlo drugo. Osem točk Slovenije skupno po štirih nastopih ni bil idealen izkupiček v lovu na prva tri mesta, ki so vodila v finale. Kljub temu je možnost še obstajala, a Ivačič in Škorja bi potrebovala sanjski razplet v obračunih z Ukrajino in gostiteljico tekmovanja Madžarsko. V šestnajsti vožnji dneva je slovenski par Škorja - Ivačič v obračunu z Ukrajincema v cilj pripeljal na drugem in tretjem mestu, kar je že pomenilo, da je tudi teoretično ostal brez možnosti za eno od končnih prvih treh mest. Zadnjič sta se na progo Slovenca podala v devetnajsti vožnji. Šesti nastop sta opravila proti madžarskemu dvojcu. Škorja je ciljno črto prečkal prvi, Ivačič pa tretji. Slovenija je skupno v kvalifikacijah v Nagyhalaszu osvojila 15 točk in zasedla končno šesto mesto. Finale so si privozile reprezentance Latvije, Češke in Poljske, ki so zasedle prva tri mesta.

Oglas
Oglas

Finale evropskega prvenstva v speedwayu za pare bo na Danskem. Vozili ga bodo v soboto, 27. avgusta 2022, na progi v Slangerupu, ki se nahaja približno 40 kilometrov severozahodno od Kobenhavna.

Ključne besede


AMZSNick ŠkorjaMatic Ivačičspeedwayevropsko prvenstvokvalifikacijelicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

13

Priljubljenost članka

13

Shrani

Delite s prijatelji