Matic Ivačič stari novi državni prvak v speedwayu

Madžarski Nagyhalasz je bil prizorišče zadnje preizkušnje sezone odprtega državnega prvenstva Slovenije, Slovaške in Madžarske v speedwayu.


Odprto državno prvenstvo Slovenije, Slovaške in Madžarske se je končalo s preizkušnjo v Nagyhalaszu. Na najkrajši stezi skupnega prvenstva, ki je dolga le 300 metrov, so se tekmovalci borili za naslov slovenskega in madžarskega državnega prvaka, medtem ko je slovaškim voznikom za naslov državnega prvaka Slovaške štela le domača dirka v Žarnovici. Dirka je dala tudi zmagovalca skupnega prvenstva treh držav.

Ivačič zmagal tudi v prvenstvu treh držav

Slovenske barve niso bile zastopane v celoti, saj je manjkal Nick Škorja (AMD Krško) zaradi obveznosti v poljski ligi, prav tako pa ni bilo niti še zmeraj poškodovanega Mirana Praznika (AMD Krško). Na dirki ni bilo niti slovaških voznikov, zato so štartno listo dopolnili vozniki iz Poljske in Češke. Izstopal Poljak Pawel Miesiac, ki je v rednem delu zbral maksimalnih 15 točk. Sicer pa je Matic Ivačič (ST Lendava) potrdil, da je v zelo dobri formi, saj je v petih vožnjah štirikrat zmagal, enkrat pa v cilj pripeljal tretji in je v rednem delu zbral 13 točk.Anže Grmek (AMTK Ljubljana) je z dobrimi vožnjami zbral 10 točk, Denis Štojs (AMD Krško) pa le 4. Vendar slovenski veteran je v osmi vožnji padel in se lažje poškodoval, nato pa zaradi vrtoglavice in slabosti ni več nastopil. Na žalost je tako izgubil 3. mesto v državnem prvenstv Slovenije, saj ga je prehitel Grmek, ki je osvojil tudi naslov državnega prvaka med mladinci.

Ivačič na najvišji stopnički v vlogi zmagovalca državnega prvenstva Slovenije, Grmek pa je drugo leto zapored državni prvak med mladinci.

Na dirki sem res užival. Bil sem sproščen na motorju in se prebil v "last chance" vožnjo, za katero sem pozicijo izbiral ot zadnji ter nato žal ostal zadaj. Tako se mi je finale zopet izmuznilo, sem pa vseeno zelo zadovoljen, ker sem ponovno postal mladinski državni prvak, bil 3. med člani ter 2. v skupnem prvenstvu SLO-H-SK. Zahvaljujem se moji ekipi, ki se je odrezala odlično, ter vsem, ki me podpirate,

je povedal mladi Ljubljančan, ki je ostal izven finala. Zato pa se je vanj uvrstil Ivačič, ki ni bil kos zelo rapozpoloženemu Miesiacu, prehitela pa sta ga tudi Madžar Dennisz Fazekas in Poljak Dawid Rempala. Kljub temu je vnovič prišel do naslova državnega prvaka.

Ivačič (levo) med eno od voženj v Nagyhalaszu.

Z dirko ne morem biti zadovoljen, saj je bilo očitno sojenje podrejeno domačim voznikom. Steza je bila zelo trda, zato so bila prehitevanja skoraj nemogoča. Tudi v finalni vožnji sta me Fazekas in poljski voznik grdo zaprla v prvem ovinku, da je domačin prišel na stopničke. Vesel sem da sem si priboril drugo zvezdico v državnem prvenstvu. Hvala moji ekipi, sponzorjem in vsem ki me podpirajo, 

je povedal Ivačič, ki je bil najboljši tudi v skupnem prvenstvu treh držav. V tej razvrstitvi sta na mestih dve in tri pristala Grmek in Škorja. 

Organizatorji so se zelo trudili pripraviti dobro tekmovanje, a vozniki in trenerji niso bili preveč zadovoljni s pristranskim sojenjem ter tudi nekoliko pretrdo progo.

REZULTATI

Dirka v Nagyhalaszu: 1. Pawel Miesiac (Pol): 15+3, 2. Dennisz Fazekas (Mad): 11+2, 3. Dawid Rempala (Pol): 11+1, 4. Matic Ivačič (Slo): 13+0, ... 6. Anže Grmek (Slo): 10, ... 13. Denis Štojs (Slo) 4, ...

Državno prvenstvo Slovenije (člani): 1. Matic Ivačič (ST Lendava) 56, 2. Nick Škorja (AMD Škorja) 54, 3. Anže Grmek (AMTK Ljubljana) 43, 4. Denis Štojs (AMD Krško) 42, 5. Miran Praznik (AMD Krško) 16 točk. 

Končni vrstni red odprtega prvenstva Slovenije, Slovaške in Madžarske: 1. Matic Ivačič, 2. Anže Grmek, 3. Nick Škorja, ...

Ključne besede


AMZSNick ŠkorjaMatic Ivačičdržavno prvenstvospeedwayDenis Štojsdržavno prvenstvo v speedwayuAnže Grmeklicencadržavni prvakMiran Praznik

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

13

Priljubljenost članka

13

Shrani

Delite s prijatelji