V Krškem zmaga za Matica Ivačiča

V organizaciji AMD Krško je na stadionu Matije Gubca potekala tretja dirka sezone za točke odprtega prvenstva Slovenije, Slovaške in Madžarske.

Ivačič na najvišji stopnički za zmagovalce, desno Škorja, levo Chlupač.
Ivačič na najvišji stopnički za zmagovalce, desno Škorja, levo Chlupač.

Tretja dirka odprtega državnega prvenstva v Krškem je prinesla zmago Matica Ivačiča (ST Lendava), ki se mu pred zadnjo preizkušnjo nasmiha obramba naslova državnega prvaka Slovenije. Voznike je med treningom sicer nekoliko oviral dež, kar se je poznalo tudi v prvih vožnjah, saj je bila steza kar pošteno drseča. A k sreči to ni terjalo hudih padcev in vse se je izteklo brez poškodb. Ivačič je bil vseskozi sila suveren. Že v prvi vožnji je premagal Nicka Škorjo (AMD Krško), kar je nakazovalo dober večer aktualnega branilca naslova državnega prvaka. V vožnji z Anžetom Grmekom je član AMTK Ljubljana sicer boljše štartal, a ga je Ivačič v zadnjem krogu prehitel. Tudi v finalu je štart bolje uspel Čehu Petru Chlupaču, vendar je bil nato v nadaljevanju Ivačič hitrejši. Škorja tokrat na progi, na kateri letos veliko trenira, saj je član domače zasedbe, ni uspel najti načina, kako sklatiti Ivačiča z vrha. Še en član posavskega društva Denis Štojs je v vseh vožnjah na dirki dobro štartal, izkušnje in poznavanje proge pa sta mu prinesla preboj v finale. Grmek se je v rednem delu izkazal s številnimi prehitevanji in je s tem navduševal, v dodatni vožnji za uvrstitev v finale pa se mu ni izšlo po željah in je v cilj pripeljal na tretjem mestu. Prijetno je presenetil Chlupač. Čeh je v finalu nekaj časa celo vodil, a ni zdržal, saj je Ivačič vnovčil zelo dobro poznavanje proge, na kateri se je vrsto let kalil, ter dobro nastavljen in zelo hiter motor. V skupnem seštevku državnega prvenstva Slovenije ima Ivačič samo dve točki prednosti pred Škorjo, enako kot tudi tretji Štojs pred Grmekom, kar pomeni, da je pred zadnjo dirko, ki bo v Nagyhalaszu na Madžarskem, še vse odprto.

Ključne besede


AMZSAMD KrškoNick ŠkorjaMatic Ivačičdržavno prvenstvospeedwayDenis Štojsdržavno prvenstvo v speedwayuAnže GrmeklicencaMiran Praznikstadion Matije Gubca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

39

Priljubljenost članka

39

Shrani

Delite s prijatelji