Slovenija v Vojensu v polfinalu peta

Člani slovenske reprezentance za Pokal narodov v speedwayu so bili Matic Ivačič, Nick Škorja in Anže Grmek.

Slovenske barve v Vojensu so branili (od leve) kapetan Matic Ivačič, Anže Grmek in Nick Škorja.
Slovenske barve v Vojensu so branili (od leve) kapetan Matic Ivačič, Anže Grmek in Nick Škorja.

Danski Vojens je bil v četrtek, 28. julija 2022, prizorišče dirke druge polfinalne skupine Pokala narodov v speedwayu. Slovensko reprezentanco so z licencami AMZS sestavljali Matic Ivačič, Nick Škorja in Anže Grmek, tekmeci Slovenije pa so bile reprezentance Nemčije, Velike Britanije, Francije, Švedske, Italije in Slovaške.

Oglas
Oglas

Odlična forma Ivačiča

Slovenija je prvič vozila v četrti vožnji proti Čehom. Ivačič je prvi prečkal ciljno črto, Škorja pa je bil četrti. To je pomenilo štiri točke, a tudi poraz proti Čehom, ki so za drugo mesto prejeli tri, za tretje pa dve točki. Naslednji nasprotnik Slovencev so bili Norvežani v sedmi vožnji dneva. Tokrat sta Ivačič in Škorja odpeljala brez napak. Zasedla sta prvi dve mesti in osvojila maksimalnih sedem točk, kar je bil lep obet za nadaljevanje. Tretji obračun je bil z reprezentanco italije v deseti vožnji. Selektor Gregor Arnšek je ob Ivačiču na progo poslal Grmeka,.kar se je izkazalo za dobro potezo. Ivačič je zasedel drugo, Grmek pa tretje mesto, kar je prineslo zmago nad Italijani, za katere je sicer Paco Castagna vknjižil zmago v vožnji. Četrti tekmec Slovenije je bila v štirinajsti vožnji Švedska. Znova sta se na progo podala Ivačič in Škorja, ki pa izjemnima Fredriku Lindgrenu in Oliverju Berntzonu nista bila kos. Ivačič je v cilj pripeljal tretji, Škorja pa četrti. Skupaj je imela Slovenija 18 točk in je zasedala četrto mesto, čakala pa sta jo še obračuna s Francijo in Veliko Britanijo. V sedemnajsti vožnji proti Francozom sta imela Ivačič in Škorja tudi obilo smole. Slednji je celo padel, Ivačič pa je v cilj pripeljal tretji. 

Od leve: Ivačič, Grmek in Škorja pred vstopom na speedway oval v Vojensu.

Zadnjič se je Slovenija na progi v Vojensu predstavila v devetnajsti vožnji proti aktualnim branilcem naslova svetovnega prvaka. Britance sta zastopala Tai Woofinden in Daniel Bewley, ki sta bila premočna za dvojec Ivačič - Grmek. Ivačič je kar nekaj časa vodil, a Britanca sta ga nato pustila za seboj, Grmek pa je ciljno črto prečkal četrti. Slovenija je skupno zbrala 22 točk (od tega Ivačič 17), kar ji je prineslo končno peto mesto. Zmagali so Švedi pred Čehi, v dodatni vožnji pa so Britanci premagali Francoze in zasedli tretje mesto. Sloveniji je pripadlo peto mesto, za našimi vozniki pa sta se zvrstili reprezentanci Norveške in Italije na šestem oziroma sedmem mestu.

Oglas
Oglas
Ivačič je bil v Vojensu zelo razpoložen in je zbral kar 17 točk od skupno 22, kolikor jih je vknjižila Slovenija, kar ji je prineslo peto mesto v drugem polfinalu Pokala narodov v speedwayu.

Novega ekipnega svetovnega prvaka v speedwayu bosta odločili dve dirki, ki bosta v Vojensu v soboto, 30. julija, in v nedeljo, 31. julija 2022. V finalu se bodo merile reprezentance Avstralije, Finske, Poljske, Švedske, Češke, Velike Britanije in gostiteljica letošnje izvedbe Pokala narodov, Danska.

Ključne besede


AMZSNick ŠkorjaMatic Ivačičspeedwaypokal narodovAnže GrmeklicencaGregor Arnšek

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

14

Priljubljenost članka

14

Shrani

Delite s prijatelji