Smola Slovencev na Grobniku

Dirkališče Grobnik nad Reko je bilo prizorišče preizkušnje cestno hitrostnih motociklistov, ki je štela za točke prvenstva Alpe Adria. Z licencami AMZS so tekmovali Gašper Hudovernik, Etien Kantar Božič, Domen Lipnik in Aleš Brzin.

Domen Lipnik je v prvi vožnji demonstriral izvrstno pripravljenost in se je lepo povzpel po lestvici.
Domen Lipnik je v prvi vožnji demonstriral izvrstno pripravljenost in se je lepo povzpel po lestvici.

Na grobniškem dirkališču je bilo minuli konec tedna vnovič zelo živahno. Zbrali so se namreč voznice in vozniki, ki tekmujejo v prvenstvu Alpe Adria. Na sporedu je bila četrta dirka sezone, na kateri so slovenske barve z licencami AMZS branili Gašper Hudovernik, Etien Kantar Božič, Domen Lipnik in Aleš Brzin. Razmere za dirkanje so bile zelo primerne, zato ni manjkalo zanimivih in napetih obračunov v posameznih razredih.

Hudoverniku sreča ni bila naklonjena 

V razredu supersport 300 sta vozila Hudovernik in Kantar Božič. V kvalifikacijah si je Hudovernik priboril zelo dober izhodiščni položaj za vožnji, ki sta šteli za točke. Privozil si je tretje štartno mesto, Kantar Božič pa enajsto. Prvo vožnjo je Hudovernik nato odpeljal imenitno in je zasedel drugo mesto. Prvo mesto, ki ga je osvojil Čeh Filip Juranek, se mu je namreč izmuznilo za pičlih 14 tisočink sekunde. Kantar Božič je v cilj pripeljal enajsti. V drugi vožnji je Hudovernika zaustavila tehnična napaka motocikla, Kantar Božiču pa je tokrat pripadlo dvanajsto mesto.

Gašper Hudovernik je imel smolo in druge vožnje ni opravil.

Lipnik v drugi vožnji hitro odstopil

Kategorija supersport 600 je bila najštevilčnejša, saj se je v kvalifikacijah za čim boljše štartne položaje pomerilo kar 34 voznikov. Med njimi je bil tudi Lipnik, ki si je privozil 19. štartni položaj. V prvi vožnji je nato pokazal, iz kakšnega testa je. Na progi je hrabro prehiteval tekmece in čez ciljno črto pridrvel na 13. mestu. Druga vožnja za Lipnika ni bila uspešna, saj je po dveh krogih žal odstopil zaradi okvare sklopke..

Etien Kantar Božič v mednarodni konkurenci pridno nabira dragocene izkušnje.

Brzin v drugo potrdil potencial

Brzin se je meril s konkurenti v razredu superstock 1000. V kvalifikacijah je odpeljal zelo dobro in si je privozil sedmi štartni položaj za vožnji, ki sta nato šteli za točke. Prva vožnja se mu nato ni izšla po željah, saj je v cilj pripeljal šele na 29. mestu, kar je bila posledica padca ob vhodu v drugi ovinek v osmem krogu. Zato pa se je nato izkazal v drugi vožnji, v kateri je potrdil kvalifikacijsko izhodišče ter je ciljno črto prečkal na 7. mestu.

Aleš Brzin si je v kvalifikacijah privozil zelo dobro izhodišče, ki ga je nato potrdil tudi v drugi vožnji.

Do konca prvenstva Alpe Adria sta na sporedu še dve dirki. Naslednja bo 1. in 2. oktobra 2022 v Brnu, tekmovanje pa se bo končalo na Slovakia Ringu z dirko, ki bo imela prvo vožnjo 9. oktobra, drugo pa nato dan pozneje, 10. oktobra 2022. 

Ključne besede


AMZSAlpe Adriacestno hitrostni motociklizemGrobnikGašper HudovernikEtien Kantar Božičlicencasupersport 300supersport 600Domen Lipniksuperstock 1000Aleš Brzin

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

15

Priljubljenost članka

15

Shrani

Delite s prijatelji