Hudoverniku zmaga na Grobniku na dirki Alpe Adria

Avtomotodrom Grobnik nad Reko je bilo prizorišče tretje dirke sezone cestno hitrostnih motociklistov v tekmovanju Alpe Adria. Slovenijo so z licencami AMZS zastopali Gašper Hudovernik, Etien Kantar Božič in Aleš Brzin.

Hudovernik je tekmece v vsaki vožnji za seboj pustil več kot dvajset sekund.
Hudovernik je tekmece v vsaki vožnji za seboj pustil več kot dvajset sekund.

Trije slovenski vozniki v cestno hitrostnem motociklizmu so se preizkusili na tretji preizkušnji sezone za točke tekmovanja Alpe Adria, ki je bilo na dirkališču Grobnik nad Reko. V kategoriji supersport 300 sta vozila Gašper Hudovernik in Etien Kantar Božič. Hudoverniku je šlo imenitno že v kvalifikacijah, v katerih je postavil najboljši čas ter si zagotovil tudi najboljši štartni položaj. Kantar Božič je bil v najhitrejšem krogu dobre štiri sekunde počasnejši od rojaka in si je privozil šesto mesto. Na prvi dirki v soboto je Hudovernik opravičil vlogo favorita in premočno zmagal, Kantar Božič pa je pridobil eno mesto ter je preizkušnjo končal na petem mestu. V nedeljo v drugi dirki je Hudovernik potrdil izvrstno formo ter še enkrat zmagal. Vnovič je bil razred zase, saj je četverico voznikov (med katerimi je bila tudi voznica iz Poljske), ki se je za njim ogorčeno borila za mesta na zmagovalnem odru, za seboj pustil več kot 21 sekund. Kantar Božič je v cilj pripeljal na šestem mestu. Obe vožnji sta šteli tudi za točke evropskega pokala supersport 300 in mladi voznik iz Lucije je v okviru tega tekmovanja obakrat zasedel tretje mesto.

Brzinu peto in šesto mesto

V razredu superstock 1000 je imel Aleš Brzin zelo ostro mednarodno konkurenco, v kateri pa se je zelo dobro znašel. Kvalifikacije je končal na petem mestu. Dobil jih je Čeh Karel Pešek, Brzin pa je za njim zaostal dobro sekundo. Prvo dirko je nato dobil Italijan Luca Tommasini, medtem ko je Brzin ciljno črto prečkal dobrih 34 sekund za prvim na šestem mestu. Nedeljsko drugo vožnjo je Brzin na vročem grobniškem dirkališču, kjer je bila temperatura zraka več kot 30 stopinj Celzija, odpeljal še malce boljše. Ciljno črto je namreč prevozil na petem mestu. Prvi je bil tokrat Pešek, ki je tako potrdil prvi štartni položaj, ki si ga je pripeljal v sobotnih kvalifikacijah.

Aleš Brzin je v mednarodni konkurenci vknjižil dve dobri vožnji za točke prvenstva Alpe Adria v razredu superstock 1000.

Po koledarju dirk se bo tekmovanje Alpe Adria nadaljevalo na Slovaškem, kjer bo med 8. in 10. julijem preizkušnja na dirkališču Slovakia Ring, končalo pa se bo na Hrvaškem, kjer se bodo vozniki na dirkališču Grobnik znova pomerili med 26. in 28. avgustom.

Ključne besede


AMZSAlpe Adriacestno hitrostni motociklizemGrobnikGašper HudovernikEtien Kantar Božičlicencasupersport 300superstock 1000Aleš Brzin

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

7

Priljubljenost članka

7

Shrani

Delite s prijatelji