Jermanu naslov najboljšega v tekmovanju Alpe Adria

Slovenski cestno hitrostni motociklist Marko Jerman je osvojil skupno prvo mesto v razredu superbike v skupnem seštevku tekmovanja Alpe Adria.


Na dirkališču v Cremoni so cestno hitrostni motociklisti sklenili tekmovanje Alpe Adria za leto 2021. Z licenco AMZS je slovenske barve branil Marko Jerman, ki je dirkal v razredu superbike. Sobotno preizkušnjo je končal na drugem mestu za češkim voznikom Michalom Fillo. A Jermanov glavni konkurent v skupnem seštevku je bil rojak zmagovalca sobotne preizkušnje Michal Prašek, ki pa je v cilj pripeljal šele na šestem mestu. To je Jermanu odprlo veliko manevrskega prostora za nedeljsko dirko, v kateri je lahko tudi malce taktiziral, saj je imel pred Praškom lepih trinajst točk prednosti. A slovenski cestno hitrostni motociklistični as ni ničesar prepustil naključju. Tudi v nedeljo je z ducatijem vozil maksimalno zbrano in glavnemu tekmecu ni dovolil, da bi se mu približal in ga presenetil. V cilj se je spet pripeljal na drugem mestu za Avstralcem Antonyjem Westom ter si  tako zagotovil naslov najboljšega voznika v razredu superbike v tekmovanju Alpe Adria za leto 2021.

Ključne besede


AMZSMarko JermanAlpe Adriasuperbikelicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

18

Priljubljenost članka

18

Shrani

Delite s prijatelji