Na Slovakia Ringu Marko Jerman 3. in 4. v razredu superbike

Cestno hitrostni motociklisti so se v soboto in nedeljo merili v okviru tekmovanja Alpe Adria.


Vozniki in voznice, ki tekmujejo v prvenstvu Alpe Adria, so bili minuli konec tedna na Slovaškem. Na dirkališču Slovakia Ring je potekala druga dirka sezone, ki je štela za nove točke tega regionalnega prvenstva. Slovenske barve je z licenco AMZS zastopal Marko Jerman.

V razredu superbike je vozil Jerman. Izkušeni in prekaljeni član AMD Domžale je v soboto 10. julija na prvi dirki osvojil 3. mesto, postavil pa je najboljši čas kroga. V nedeljo 11. julija je na drugi dirki ostal tik pod zmagovalnim odrom, saj je v cilj pripeljal na 4. mestu. Druga preizkušnja je bila sila zahtevna, saj so tekmovalce ovirale izjemno zahtevne vremenske razmere. Dirko so vozili v dežju, močno oteženi pogoji za dirkanje na stezi pa so pomenili tudi veliko število odstopov. V cilj je na koncu pripeljala samo polovica dirkačev, ki so bili na štartu.

Tretja od predvidenih šestih preizkušenj sezone v tekmovanju Alpe Adria bo 23. do 25. julija 2021 v Poznanu na Poljskem.

Ključne besede


AMZSMarko JermanAlpe Adriacestno hitrostni motociklizemDavid BožičsuperbikelicencaSlovakia Ringsuperstock 1000

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji