Marko Jerman na Grobniku vnovič prvi

Na grobniškem dirkališču je bila tretja dirka cestno hitrostnih motociklistov v prvenstvu Alpe Adria. Edini slovenski voznik z licenco AMZS je bil Marko Jerman.

Jerman se veseli zmage. (Foto/Sofrič Studio)
Jerman se veseli zmage. (Foto/Sofrič Studio)

Marko Jerman je na tretji dirki prvenstva Alpe Adria, ki je bila na dirkališču Grobnik, potrdil, da se na progi v zaledju Kvarnerskega zaliva v razredu superbike vselej počuti zelo domače. Jerman, ki je slovenske barve branil z licenco AMZS, kvalifikacij ni odpeljal po željah in načrtih. Pred njim sta se namreč zvrstila kar dva tekmeca, in sicer Čeha Michal Filla in Michal Prašek. Vseeno to slovenskemu motociklističnemu asu ni vzelo poguma. Pred prvo sobotno dirko je še enkrat vse dobro premislil in še malce popravil določene nastavitve Ducatija V4R, kar se je izkazalo za zadetek v polno. Takoj po štartu je prevzel vodstvo in ga nato ni več izpustil iz rok. Zmaga v prvi vožnji, ki je bila v soboto popoldan, je bila lep obet za nedeljsko drugo preizkušnjo, ki je znova potekala v hudi vročini. Razbeljen asfalt je pomenil, da je potrebno voziti zelo natančno, saj se je vse močno odražalo na pnevmatikah, ki jih je iz kroga v krog pošteno "pobiralo". Jerman je odpeljal zelo dobro, a tokrat je v cilj pripeljal drugi. Dobrih pet sekund in pol je bil namreč hitrejši prvi iz kvalifikacij Filla, ki je sobotno preizkušnjo končal že po dveh krogih. Kljub temu je v skupnem seštevku Jermanu pripadlo prvo mesto.

Četrta dirka za točke prvenstva Alpe Adria v cestno hitrostnem motociklizmu bo na Češkem. Gostil jo bo Most v terminu med 8. in 10. oktobrom 2021.

Ključne besede


AMZSMarko JermanAlpe Adriacestno hitrostni motociklizemGrobniksuperbikelicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

55

Priljubljenost članka

55

Shrani

Delite s prijatelji