Na Grobniku najhitrejša Štern in Lipnik

Dirkališče Grobnik na Hrvaškem je gostilo drugo dirko državnega prvenstva cestno hitrostnih motociklistov v letu 2022. Najbolj sta se izkazala prekaljeni Albin Štern v razredu superbike in Domen Lipnik, ki je zmagal v razredu supersport 600.

Štern, Berzin in Brzin v razredu superbike med vožnjo na Grobniku.
Štern, Berzin in Brzin v razredu superbike med vožnjo na Grobniku.

Cestno hitrostni motociklisti z licencami AMZS so imeli na sporedu drugo dirko sezone za točke državnega prvenstva. Vozili so jo na Slovencem zelo priljubljenem dirkališču, ki se razteza na Grobniškem polju nad Reko. Ob pogledih na oblačno nebo so se zjutraj razkrivali zaskrbljeni obrazi voznic in voznikov, na progi pa so jih čakale tudi vetrovne razmere. Muhasto vreme je povzročalo kar obilo skrbi tudi ob izbiri gum. Prvi trening so dirkači iz varnostnih razlogov izpustili, saj proga še ni bila suha, a za to je kmalu poskrbela kar burja, ki je neusmiljeno pihala, a k sreči ni povzročala težav na dirkališču.

Lipnik pokazal zobe

V šibkejšem razredu supersport 600 je tokrat Domen Lipnik (Društvo 2nRace) po nesrečni epizodi na Madžarskem vendarle prišel do cilja in se veselil zmage. Čeprav je imel tudi tokrat nekaj težav na začetku, pa se ni predal. Po nekaj krogih je prehitel Grego Žusta (Društvo 2nRace), ki je nato dolgo časa držal ritem z Lipnikom, v ozadju pa je Enej Logar (AMD Domžale) lovil priključek z vodilnima. Za vztrajnost je bil nagrajen nekaj krogov pred koncem, ko je švignil mimo Žusta in si privozil drugo mesto. Žust je sicer vozil tesno za Logarjem, a prehiteti ga ni uspel in je ciljno črto prečkal tretji.

Domen Lipnik v enem od zavojev na progi.

Tik pod zmagovalnim odrom je na četrtem mestu dirko končal Miha Slatinšek (Društvo 2nRace), veliko smole pa je imel tokrat Sašo Pečelin (Društvo 2nRace), ki je uvodno dirko končal na tretjem mestu. Po težavah z motorjem dan pred dirko je preizkušnjo odvozil s sposojenim motorjem in v cilj pridrvel na 8. mestu za Borom Klemencem (AMD Trebnje), ki je bil sedmi. Peti je bil tokrat David Vodišek, šesti pa Dejan Ločnikar, medtem ko je Nina Berlič dirko končala na 9. mestu.

Prvi trije v razredu supersport 600 na zmagovalnih stopničkah. Prvi Lipnik, drugi Logar, tretji Žust.​​​​​

Veteran na vrhu

V razredu superbike se je z vrhunsko vožnjo izkazal Albin Štern (Društvo 2nRace). Kmalu po štartu je namreč prehitel Aleša Senekoviča (ŠD ST Lendava), ki je po nekaj ovinkih v vodstvu zdrsnil v pesek ter nato izgubil stik z vodilnimi in je dirko končal na šestem mestu. Izvrstno je dobre kvalifikacije na dirki unovčil Matic Berzin (Društvo 2nRace), ki je na Madžarskem zasedel 4. mesto, tokrat pa je pokazal, da je sposoben tudi bistveno več. Izkoristil je težave Senekoviča in si privozil drugo mesto, tretji pa je bil Aleš Brzin (AMD Trebnje). Berzin in Brzin sta sicer v cilj pripeljala z zelo majhnima zaostankoma za zmagovalcem Šternom.

Veteran Štern je v odlični formi in je dobil dirko na Grobniku v razredu superbike.

Slednji je bil kar nekaj let odsoten z dirk državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu, vendar je očitno izvrstno pripravljen ter tudi sila motiviran. Zato lahko v nadaljevanju sezone pričakujemo oster in zelo napet boj za naslov državnega prvaka v razredu superbike, ki bo bržčas negotov vse do zadnje preizkušnje.

Zmagovalna trojka v razredu superbike: prvi Štern, drugi Berzin in tretji Brzin.

Tretja od skupno šestih načrtovanih dirk državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu v letu 2022 bo v nedeljo 19. junija na dirkališču Slovakia Ring na Slovaškem.

Ključne besede


AMZSdržavno prvenstvocestno hitrostni motociklizemGrobniksuperbikelicenca2n'racesupersport 600Domen LipnikAlbin Štern

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji