Državni prvak tudi Logar

Slovenski cestno hitrostni motociklisti so na dirkališču Pannonia Ring na Madžarskem sklenili državno prvenstvo in si razdelili naslove državnih prvakov.


Končano je državno prvenstvo v cestno hitrostnem motociklizmu. Po Marku Bolku (AMD Trebnje), ki si je naslov prvaka v razredu superbike zagotovil že na sobotni preizkušnji, je to uspelo v nedeljo še Eneju Logarju (AMD Domžale) v razredu supersport 600. Po predzadnji dirki, ki je potekala ob nizkih temperaturah in ostrem vetru, je zadnja preizkušnja potekala v sončnem vremenu, ki je malce ogrelo vse prisotne.

Bolko se ni pustil presenetiti

Bolko je sproščen po predčasni osvojitvi naslova najboljšega v razredu superbike vnovič pometel s konkurenti. Dirko je namreč končal s sedmimi sekundami prednosti ter potrdil, da je brez dvoma najboljši v tem razredu. Zato pa je bila sila zanimiva borba za končno drugo mesto v državnem prvenstvu. V bitki zanj sta bila Aleš Brzin (MK team Fortuna) in Aleš Senekovič (ŠD ST Lendava). Pred dirko je bil v boljšem položaju Brzin, ki si je samozavest dvignil tudi z zelo dobrimi kvalifikacijami, v katerih je postavil osebni rekord ter se prvič spustil pod mejo dveh minut. A na dirki je bil Senekovič hitrejši in je v cilj pripeljal drugi, kar je zadostovalo, da je tudi v skupnem seštevku zasedel drugo mesto. Brzina je prehitel le za točko. Četrto mesto na dirki si je pripeljal Nejc Dežman (Društvo 2n'Race), ki je skupno četrti tudi v državnem prvenstvu.

Bolko (št. 155) je z zmago potrdil, da je najboljši v razredu superbike v letu 2021. V ozadju Senekovič.

Zmaga na dirki Klemencu, prvak Logar

V razredu supersport 600 tudi tokratna dirka ni bila za tiste s slabim srcem. Vnovič je bilo napeto in razburljivo do konca. Najhitrejši tokrat je bil Bor Klemenc (AMD Trebnje), ki si je pripeljal prestižno zmago. Drugo mesto je pripadlo Mihi Slatinšku (Društvo 2n'Race), ki je kar nekaj časa posvetil preučevanju vožnje Eneja Logarja (AMD Domžale), sicer včerajšnjega zmagovalca v tem razredu. Logar je tokrat ciljno črto prečkal tretji, kar je zadostovalo, da si je v premierni sezoni v razredu supersport 600 zagotovil tudi naslov državnega prvaka.

Enej Logar in njegov oče Erik zadovoljna po koncu dirke.

Domen Lipnik (Društvo 2n'Race) je imel zaradi padca v kvalifikacijah na sobotni preizkušnji težave z motorjem. Na drugi dirki v dveh dneh na stezi Pannonia Ring se mu je nasmihalo drugo mesto, a ponagajala mu je elektronika. Zaradi tega preizkušnje ni končal, saj je odstopil. Vseeno je v skupnem seštevku državnega prvenstva ostal na drugem mestu, tretji skupno pa je Dejan Ločnikar (Društvo 2n'Race), ki je tokrat v cilj pripeljal na četrtem mestu.

Trenutek z dirke v razredu supersport 600. S št. 755 Dejan Ločnikar.

Zelo smo veseli, da smo lahko izpeljali vseh pet dirk državnega prvenstva. Sezona je bila zelo zgoščena in napeta v vseh razredih. Zahvala gre vsem tekmovalcem, ki so se udeleževali naših dogodkov, velika zahvala pa gre tudi našim sponzorjem, ki nam omogočajo izpeljavo dirkaških koncev tedna ter poskrbijo za čudovite nagrade,

je po koncu tekmovanja misli strnil Matija Zaletelj iz Društva 2nRace, ki je organizator dirk državnega prvenstva pod okriljem AMZS. Dodal je še, da upa, da bo prihodnja sezona malce manj stresna glede koledarja dirk, ki je bil zelo zgoščen zaradi globalne pandemije koronavirusa, zato so organizacija in priprave na vsako posamezno preizkušnjo od vseh terjale veliko odrekanj in naporov.

Ključne besede


AMZSdržavno prvenstvocestno hitrostni motociklizemsuperbikelicencaMarko Bolkosupersport 600Enej Logar

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

18

Priljubljenost članka

18

Shrani

Delite s prijatelji