Bolko že državni prvak v razredu superbike

Četrta dirka državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu je bila na dirkališču Pannonia Ring na Madžarskem.

Bolko je suvereno prišel do zmage v razredu superbike.
Bolko je suvereno prišel do zmage v razredu superbike.

Oster veter in relativno nizke temperature zraka, ki so se odražale tudi na asfaltu, niso ustavile zavzetih in dirkanja željnih tekmovalk in tekmovalcev pred četrto preizkušnjo za točke državnega prvenstva Slovenije v cestno hitrostnem motociklizmu, ki je bila na Madžarskem. Dirkališče Pannonia Ring je vnovil poskrbelo za zelo zanimive vožnje.

Bolko dirko pred koncem prvak

V razredu superbike je Marko Bolko (AMD Trebnje) s prepričljivo zmago že pred zadnjo dirko sezone vknjižil dovolj točk, da se lahko znova veseli naslova državnega prvaka. V boju za drugo mesto ostajata Aleš Brzin (MK team Fortuna) in Aleš Senekovič (ŠD ST Lendava). Tokrat je bil boljši slednji, Brzin pa je ciljno črto prečkal na tretjem mestu pred Nejcem Dežmanom (Društvo 2n'Race). Nekdanji smučarski skakalec je tokrat imel težave s kombinezonom, zato je izpustil formacijski krog in štartal izpred boksov, kar mu je kar zoprno otežilo delo na progi.

Bolko si je pred zadnjo dirko že zagotovil naslov državnega prvaka v razredu superbike. Levo drugi na dirki Senekovič, desno pa tretji Brzin.

Nič še ni odločeno

Dirkači razreda supersport 600 zopet niso razočarali gledalcev. V karavano se je po padcu v kvalifikacijah pred prvo dirko za državno prvenstvo na dirkališču Slovakia Ring vrnil Bor Klemenc (AMD Trebnje). Kvalifikacije so bile tokrat zelo napete in dramatične. Tako vodilni v skupnem seštevku za državno prvenstvo Enej Logar (AMD Domžale) kot njegov prvi zasledovalec Domen Lipnik (Društvo 2n'Race) sta vknjižila konkretna padca, a sta jo k sreči odnesla brez poškodb. Malce manj sreče pa sta imela njuna motorja. Pričela se je dirka s časom, da bosta motocikla pravočasno pripravljena za dirko. V zraku je bilo čutiti napetost, a to ni ustavilo kolegialnosti med vozniki, ki so si med seboj nesebično pomagali.

Logar (št. 211) je v kvalifikacijah padel, a se je na dirki zbral in si privozil zmago.

Med vso to dramo pa je Klemenc odpeljal vrhunske kvalifikacije, ki so ga postavile na prvo štartno mesto. Že po nekaj ovinkih dirke za točke državnega prvenstva pa se je v ospredje prebil Logar. Znova je sledila neizprosna borba, ki nikomur ni pustila, da bi se lahko malce sprostil med vožnjo. Do zadnjega kroga so bile razlike med dirkači minimalne. Kratko je tokrat potegnil Lipnik, ki je še v zadnjem krogu vozil pred Klemencem, a ga je ta nato prehitel.

Lipnik je bil tokrat osmoljenec dirke razreda supersport 600.

Zmagal je Logar, ki se mu pred zadnjo dirko sezone nasmiha premierni naslov državnega prvaka v tem razredu. Pod zmagovalnim odrom sta se zvrstila Dejan Ločnikar in Miha Slatinšek (oba Društvo 2n'Race). Zaradi težav z motorjem pa je za nastop tokrat ostala prikrajšana Nina Berlič (Društvo 2n'Race).

Logar na prvem mestu je korak do naslova državnega prvaka v razredu supersport 600.

Zadnja dirka za točke državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu bo na sporedu 24. oktobra 2021, znova pa bo tekmovanje na dirkališču Pannonia Ring.

Ključne besede


AMZSdržavno prvenstvocestno hitrostni motociklizemsuperbikelicencaMarko Bolkosupersport 600Enej Logar

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

27

Priljubljenost članka

27

Shrani

Delite s prijatelji