Senekovič pred Bolkom

Madžarski Pannonia Ring je bil prizorišče tretje dirke za točke državnega prvenstva cestno hitrostnih motociklistov.


Na tretji dirki državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu, ki so jo organizirali člani društva 2n'race, smo spet videli boje voznikov z licencami AMZS le v dveh razredih, in sicer supersport 600 ter superbike.

Oblaki so se celotno jutro podili po panonskem nebu in na obraze tekmovalcev risali zaskrbljenost. A k sreči dežja ni bilo in vnovič smo bili priča zelo zanimivima preizkušnjama. V razredu superbike sta se Marko Bolko (AMD Trebnje) in Aleš Senekovič (ŠD ST Lendava) borila do konca. Srečnejši in malenkost hitrejši je bil Senekovič, ki se je veselil prvega mesta, Bolku pa je pripadlo drugo.

Senekovič je bil tokrat hitrejši od Bolka.

Na tretje se je uvrstil Aleš Brzin (MK team Fortuna), ki je na prvem treningu padel. A je v neverjetno kratkem času pripravil motor za kvalifikacije, ki jih je zelo dobro odpeljal, nato pa dobro vožnjo ponovil še na dirki.

Prvi trije iz razreda superbike: zmagovalec Senekovič, drugo Bolko in tretji Brzin.

V razredu supersport 600 smo v tej sezoni že videli kar nekaj obračunov med Domnom Lipnikom (Društvo 2nRace) in Enejem Logarjem (AMD Domžale). Tudi tokrat sta se voznika spet borila, vendar je Logar, ki je prvič v karieri v tej kategoriji zmagal na dirki na Slovaškem, zdaj vozil bolj odločno in suvereno. To mu je prineslo novo lepo zmago, s katero je pred zadnjo dirko sezone sam na vrhu lestvice v skupnem seštevku.

Logar ima pred zadnjo dirko v boju za naslov državnega prvaka prednost pred Lipnikom.

Zanimivo je bilo tudi v boju za tretje mesto, v katerem pa Nina Berlič ugnala Dejana Ločnikarja (oba Društvo 2nRace) in si prislužila mesto na zmagovalnih stopničkah.

Četrta dirka za točke državnega prvenstva, ki bo hkrati tudi zadnja v sezoni, je predvidena 24. oktobra 2021. Dirkači se bodo znova merili na dirkališču Pannonia Ring.

Ključne besede


AMZSdržavno prvenstvocestno hitrostni motociklizemsuperbikelicencaMarko Bolkosupersport 600Enej LogarDomen LipnikAleš BrzinAleš SenekovičDejan LočnikarNina Berlič

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

33

Priljubljenost članka

33

Shrani

Delite s prijatelji